|

Zwemmerseczeem of echt eczeem?

komt-airmagazine-bij-de-dokterDermatologe Drs Leenarts beantwoordt iedere twee weken op Airmagazine jouw huidvragen. Vandaag legt ze uit wat zwemmerseczeem is.

Ik twijfel of ik zwemmerseczeem of echt eczeem heb. Of allebei!  Hoe kom ik achter het verschil en hoe moet ik het behandelen?

Wat een leuke vraag! Om te beginnen, is zwemmerseczeem eigenlijk helemaal geen eczeem maar een schimmelinfectie. Zoals je zal begrijpen is de beste manier om erachter te komen wat je hebt even naar de huisarts gaan. Maar ik kan wel wat over de verschillen vertellen.

dr-leenarts-vraagZwemmerseczeem is een vorm van voetschimmel, en die bevindt zich vaak tussen de tenen, en dan met name tussen de kleinste teentjes. Dit komt omdat deze teentjes dicht tegen elkaar aanzitten, er dus minder ventilatie is. Een lekker broeierige en warme omgeving, en daar houdt een schimmel van.

Dus zit de schilfering enkel tussen je tenen, soms met kloofje zelfs, is er waarschijnlijk sprake van een schimmelinfectie en dit kan je met een antischimmel crème uit de drogist ( zonder recept) behandelen.

Maar of je ook eczeem erbij hebt, kan ik zo niet zeggen. Eczeem aan de voeten kan er op verschillende manieren uit zien, schilferig ,rood, eeltvormig, blaasjes… Misschien toch een keer naar de huisarts.

Dokterleenarts.nl
@Dokterleenarts
Facebook.com/dokterleenarts

Dokter Leenarts is dermatoloog en heeft een eigen productlijn. Al haar producten hebben het Allergiekeurmerk van het Huidfonds gekregen.

Heb jij een vraag die je Drs Leenarts arts wilt stellen? Zet hem hieronder in de comments of mail naar health @airmagazine.nl

Posted by on augustus 16 2014. Filed under Featured, Health, Komt Air bij de dokter. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021