Blondies met witte chocolade en amandelen
Nodig:
♥Bakblik van 20×30 cm
♥ 75 gram ongezouten boter
♥ 400 gram witte chocolade
♥ 3 eieren
♥ 100 gram kristalsuiker
♥ 2 tl vanille aroma
♥ 200 gram zelfrijzend bakmeel
♥ 100 gram geschaafde of gehakte amandelen
Bereiding
♥ Verwarm de oven voor op 180C. Vet het bakblik in en bekleed het met bakpapier. Breek de chocolade in blokjes, en hak 100 gram in grove stukken
♥ Laat de boter en 300 gram van de chocolade au bain Marie smelten.
Pas op dat er geen water bij de chocolade komt want dan wordt deze korrelig.
♥ Klop de eieren, suiker en het vanillearoma in een kom door elkaar.
♥ Roer er het chocolademengsel door en spatel er vervolgens het bakmeel door.
♥ Tot slot voeg je de amandelen en de grof gehakte chocolade toe.
♥ Schep het beslag in het bakblik en bak het maximaal 25 minuten in de oven.
Af laten koelen in de vorm.
♥Bestrooien met poedersuiker, of maak vanilleglazuur. Snijd in mooie vierkanten of rechthoeken
♥ Neem een pakje verse roomkaas en klop dit los met 2 eetlepels citroensap, een theelepel vanillearoma en 50 gram kristalsuiker. Eventueel een scheutje vanillelikeur of amaretto is ook heel lekker.
♥ Spatel dit over de afgekoelde blondies .
Dit is een recept van Nanette. In haar boek Sugar Sweet Secrets staan meer heerlijke recepten. Koop het hier.