|

Bouillon speciaal voor hooikoortspatiënten

recepten-glutenvrij-koemelkvrij-voedselallergieIedere twee weken vind je bij Airproef handige, niet te moeilijke recepten zonder gluten, koemelk of iets anders waar je overgevoelig voor bent. Heb je hooikoorts en bijbehorende kruisreacties? Dan is dit soeprecept zonder peterselie en selderij echt iets voor jou!

Vleesfond voor mensen met het paraberk syndroom
Vandaag ga ik bouillon en een fond maken. Dit is een zeer geconcentreerde
vleesbouillon, te gebruiken als basis voor soep en saus. bouillon-voedselallergie-airmagazine-hooikoortsIk zal hem maken
zonder kruiden, zodat diegenen die vanwege een kruisreactie met hooikorts overgevoelig zijn voor kruiden, een smakelijke basis hebben. Er kunnen aan het recept natuurlijk altijd extra kruiden worden toegevoegd. Deze week runderbouillon, volgende keer kippenbouillon en als laatste visbouillon.

Runderbouillon en fond

Ingrediënten
2 liter water
500gr. rundersoepvlees en schenkel. ( soeppakket )
1 doosje shiitake paddestoelen
1 eetl. dubbelgeconcentreerde tomatenpuree
1 ui
1 prei
sojasaus van Saitaku ( AH, deze bevat geen tarwe)
1 theel suiker peper en zout.
olijfolie.

paraberk-syndroom-voedselallergieBereiding
♥ Vlees aanbraden gedurende enkele minuten in de hete olijfolie. Uit de pan
nemen als het kleur heeft aangenomen.
♥  In het overgebleven vet ui met suikerlaten carameliseren, pas op voor verbranden, paddestoelen en prei in plakjes snijden en toevoegen.
♥ Ongeveer 5 min. laten kleuren.
♥ Tomatenpuree even mee laten bakken.
♥ Afblussen met 2liter water en opnieuw aan de kook laten komen.
♥ Kruiden naar behoefte met peper, zout en de sojasaus.
♥ Vlees en mergpijp toevoegen. Op zeer zacht vuur 2tot 3 uur laten trekken. Voor mensen, die tijm verdragen, kan 1theel toegevoegd worden.
♥ Inhoud van de pan door een zeef in andere pan overschenken.
♥ Van de 2 liter 1 hiervan terug in de pan  gieten samen met de inhoud van de zeef.
De overgebleven liter op hoog vuur tot 1/2liter in laten koken. Dit is nu de
fond. Deze kan ingevroren worden met kleine hoeveelheden tegelijk ( bijv.
iIjsblokjes doos) en als basis voor wokgerechten of saus dienen. Van de liter,
die we terug hebben gegoten in de pan gaan we tomatensoep maken.

Ben je op zoek naar een bepaald recept? Stuur je wens naar food@airmagazine.nl en vermeld waar  je allergisch of overgevoelig voor bent.

Posted by on april 13 2012. Filed under Food, Recepten. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Bouillon speciaal voor hooikoortspatiënten”

  1. Wat lief dat je speciaal voor mij, met mijn duizend allergieën, zo’n recept hebt bedacht.Ga ik snel eens proberen hoe het smaakt!

Leave a Reply

Vertel het door




Black Friday 2021Black Friday 2021