Chocolade fudge taart
Vrouwen en chocolade vormen al eeuwenlang de perfecte match. Eén van de verzoeken die ik dan ook kreeg was of ik een recept voor een heerlijke, hemelse chocoladetaart wou delen. Daarom vandaag: een Chocolade fudge taart.
Nodig:
♥180 gram zachte boter
♥ 200 gram fijne kristalsuiker
♥ 30 gram cacaopoeder
♥ Snufje zout
♥ 300 gram slagroom
Of gebruik glutenvrije slagroom
♥ 3 el glucosestroop of honing
♥ 4 el fijngemalen amandelen
Of laat de amandelen geheel weg
♥ 3 eieren, losgeklopt
Mag je geen ei of gluten?
Gebruik glutenvrije eivervanger
♥ 180 bloem met 1 tl bakpoeder
Mag je geen gluten? Gebruik glutenvrij wijnsteenzuur bakpoeder
♥ 300 gram pure chocolade, fijngehakt of callets (chocoladedrops)
♥ Blikje gecondenseerde melk
Bereiding
Maak een dag van te voren “dulce de leche” van het blikje gecondenseerde melk. Dit maak je als volgt:
♥ Doe het blikje hiervoor in een pan met kokend water met de deksel erop en laat het 4 uur borrelen.
♥ Vul af en toe water bij zodat het blikje onder blijft staan.
♥ Haal het uit de pan en laat afkoelen.
Voorbereiding voor het glazuur:
♥ Doe de slagroom in een pan met dikke bodem en breng het op laag vuur aan de kook.
♥ Haal de pan van het vuur af zodra de slagroom kookt en doe er de fijngehakte chocolade bij.
♥ Laat het geheel 5 minuten staan en roer het dan goed door tot het egaal gemengd is.
♥ Laat de slagroom met chocolade opstijven.
♥ Zeef de bloem met het zout, de bakpoeder en de cacaopoeder boven een grote kom.
♥ Vet 2 springvormen van 20 cm doorsnede goed in en bestuif ze met bloem.
♥ Verwarm de oven voor op 180 C.
Voor de cake:
♥ Doe voor de cake de boter met de suiker in een kom en klop tot het een dik, bijna wit, romig mengsel is.
♥ Klop er dan 1 voor 1 de eieren door. Wacht met het volgende ei, tot het vorige ei helemaal is opgenomen.
♥ Klop vervolgens de glucosestroop en de gemalen amandelen erdoor.
♥ Spatel er vervolgens het gezeefde bloemmengsel door. Spatelen, niet roeren! Voeg eventueel wat warm water toe voor een iets meer vloeibaar beslag.
♥ Doe het beslag over in de ingevette springvormen en bak de taart ongeveer 30-35 minuten.
♥ Stort de taart op een rooster en laat helemaal afkoelen.
Voor het glazuur:
♥ Klop de helft van het blikje “dulce de leche” door de opgestijfde chocolademassa.
♥ Vul hiermee de taart en smeer vervolgens de zijkanten en de bovenkant ermee in.
Eet smakelijk!
Dit is een recept van Nanette. In haar boek Sugar Sweet Secrets staan meer heerlijke recepten. Koop het hier.
heb ik toevallig net choco drops gekregen van zusje. Ik ga dit proberen te maken van het weekend