|

Crostini’s met bonenbeleg

recepten-glutenvrij-koemelkvrij-voedselallergie
Iedere twee weken vind je bij Airproef handige, niet te moeilijke recepten zonder gluten, koemelk of iets anders waar je overgevoelig voor bent. Vandaag een mediterraans recept met verse kruiden

Mediterraans recept met verse kruiden
Het zal de trouwe bezoeker van Air magazine vast wel opgevallen zijn: ik kook graag met kruiden. Ik knip ze van potten, die ik op mijn balkon heb staan. Onder invloed van het mooie lenteweer kreeg ik behoefte aan een mediterraans recept met rozemarijn. Maar helaas heeft mijn pot de winter niet overleefd, dus ben ik snel naar de  super gefietst voor een bosje verse rozemarijn.
Voor het bonenrecept de naalden van de takjes rissen en met grof keukenzout
( ongeveer 1 theel.) fijnmalen in de vijzel  ( of de blender) en met goede Italiaanse olijfolie overgieten (ongeveer half kopje). Dit is een uitstekende smaakmaker voor talloze Italiaanse recepten. Supersimpel en lekker glutenvrij bonenbeleg, naar recept van Jamie uit “Jamie’s Italie”.

airmagazine-voedselintolerantie

Glutenvrij  Italiaans bonenbeleg

Ingrediënten
3 takjes verse rozemarijn
1 blikje van 400 gr. gemengde bonen van la Bioidea  (groene winkel)
1  teentje knoflook
Extra vierge olijfolie
grof zeezout en peper uit de molen
theel. rode wijnazijn of beetje citroensap

Bereiding
♥ Bak in een steelpannetje de plakjes knoflook heel even aan in wat olijfolie.
Net te lang of op te hoog vuur, anders wordt de knoflook bitter.
♥ Voeg de uitgelekte bonen toe en laat  10 min. zachtjes pruttelen.
Voeg als het geheel te droog wordt wat bonenvocht toe.
♥ Fijnprakken
♥ Peper en azijn of citroensap naar smaak toevoegen.
♥ Het brood even opbakken in de pan of maiswafels gebruiken.
♥ Het mengsel erover verdelen en  met rozemarijnolie besprenkelen.

Parmaham met vijg
Ook erg lekker als broodbeleg: Parmaham met verse vijg en een muntblaadje. Olijfolie en balsamicoazijn erover, peper naar smaak en klaar is je heerlijke lunch!

Tip: Als je niet wilt, dat je adem naar knoflook ruikt, dan kun je na het eten op een takje verse peterselie kauwen.

Ben je op zoek naar een bepaald recept? Stuur je wens naar food@airmagazine.nl en vermeld waar  je allergisch of overgevoelig voor bent.

Posted by on maart 24 2012. Filed under Food, Recepten. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door




Black Friday 2021Black Friday 2021