|

De drie beste en lekkerste soep tips.

foodcoaching-voedselallergie
Als je allergisch bent voor bepaalde kruiden is het enorm lastig bouillonblokjes of sauzen te vinden. Wij bieden je 3 oplossingen voor een heerlijke soepbasis. Waaronder een fijn basis recept om heel vaak te gebruiken!

allergoloog-astma Ga in de natuurwinkel op zoek naar bouillon zonder selderij of peterselie. Ze hebben daar erg veel soorten speciaal voor mensen die bijvoorbeeld  geen zout,  geen gist of geen kruiden mogen.
Gebruik miso pasta in plaats van bouillon. Let op: De pasta is wel gemaakt van de gisting van rijst, soja, zout en bepaalde schimmels.

voedselallergie-bouillonZelf bouillon maken?
Dit kan van alleen groente: maak een bouquet garni van prei, koolraap/knolselderij, ui en wortel.
Hier kun je nog meer groentes aan toevoegen als: tomaten, uien, broccoli, & kruiden: tijm, laurier,evt. peterselie…
Laat het geheel trekken en zeef het af en toe.

Of maak bouillon van kip of ander vlees. Gebruik kippenpoten of soepvlees (vraag bij de slager om vlees waar je bouillon van kunt trekken).
Laat dit koken, zeef het water waar het in is getrokken en spoel het soepvlees af. Gebruik het water om het bouquet garni en alle groentes & kruiden die je wilt gebruiken in te laten garen.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on december 16 2010. Filed under Food, Food for thought. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel