|

Speculaaskruiden voor mensen met voedselallergie

De supermarkt wordt overspoeld met speculaas, kruidnoten en andere heerlijkheden. En als je het strooigoed van het ene merk mag, kun je die van het andere merk ook eten.Denk je…Maar dan had je vast nog niet op de speculaaskruiden gerekend!

Speculaaskruiden, wat zit daar in?

Over het algemeen zijn speculaaskruiden een mengsel van kaneel, kruidnagelen, nootmuskaat, witte peper, anijszaad en korianderzaad. Maar er kan ook kardemom, gember, foelie of nootmuskaat in zitten. Hoeveel en wat er in je zak kruidnootjes zit verschilt per merk. Daar kom je meestal pas achter als je allergisch reageert.glutenvrij-sint-airmagazine

Meng je eigen kruiden voor speculaas en kruidnootjes

Om te voorkomen dat je na een speculaasje drie uur buiten adem op de bank hangt en te weinig lucht hebt om je chocoladeletter naar binnen te werken meng je je eigen speculaaskruiden.Kijk in het onderstaande lijstje wat je niet mag, koop de kruiden die je wel mag, bijvoorbeeld op de markt ( waar ze supergoedkoop zijn), meng ze en stop ze in een goed afsluitbare pot. Een lekkere en milde combi van kruiden voor speculaas of kruidnoten

Ingrediënten

20 gram kaneel
5 gram gemalen kruidnagel
5 gram gemalen foelie
2 gram gemberpoeder
1 gram kardemom
5 g witte peper

Gevulde speculaas en allergie

Voordat je je alleen op de kruiden focust en aan de gevulde speculaas laaft, onthoud wel dat spijs van noten wordt gemaakt! Van amandelen welteverstaan. Er is ook veel  te koop dat op spijs lijkt, dat wordt vaak gemaakt van peulvruchten of abrikozenpitten. Even opletten dus!

Laat ons weten of je  ook daadwerkelijk zelf iets gaat maken, of dat je een ander, nog betere kruiden combinatie hebt. Onder ons kopje recepten hebben we speciaal voor jou Airproof recepten voor ( gluten- en lactosevrije) kruidnootjes en pepernoten! Enne….je baksels bij ons langs brengen mag natuurlijk altijd!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties? Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on november 19 2010. Filed under Featured, Food, Recepten. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Speculaaskruiden voor mensen met voedselallergie”

  1. Handig; bedankt!
    Onze zoon van 7 kan (o.a.) niet tegen kaneel en elders vond ik een koekkruidenrecept, maar daar zat (toen ik de kaneel weggelaten had) toch ergens iets teveel van in, want de kruidkoek die ik ermee maakte smaakte ergens te scherp.
    Ik zie dat je hier veel minder gember en kardemom gebruikt – ga ik dat de volgende keer proberen!
    Trouwens – wat een leuke site! Deze kende ik nog niet. Gaat bij m’n favorieten, dan kan ik hem later nog eens doorspitten op andere handige tips!

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021