Gluten- en melkvrije kruidnoten
In alle winkels liggen zakken Taaitaai, pepernoten en kruidnoten, maar wat als je vanwege je voedselintolerantie niet zomaar alles kunt eten?Airmagazine geeft je een gluten-en melkvrij recept voor heerlijke kruidnootjes.
Gluten- en melkvrije kruidnoten
Ingrediënten:
♥ 120 gram glutenvrij meel (bijvoorbeeld van Schär Mix C)
♥ 40 gram rietsuiker
♥ 1/4 tl zout
♥ 2 tl speculaaskruiden( maak ze zelf voor een variant zonder koriander)
♥ 3 el kokosolie (geharde witte variant, te verkrijgen bij de toko)
♥ 2 a 3 el rijstemelk
Bereidingswijze
♥ Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek en vet een bakplaat in met kokosolie, of bedek de plaat met bakpapier.
♥ Meng de meel, de suiker, het zout en de speculaaskruiden in een kom.
♥ Voeg daar de kokosolie aan toe en meng dit met je vingers goed door elkaar. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk harde kokosklontjes in zitten.
♥ Voeg vervolgens eerst 1 el rijstemelk aan het deeg toe.
♥ Draai van het wat plakkerige deeg in een bal. Als het deeg wat droog en brokkelig wordt voeg dan nog een eetlepel rijstemelk toe.
♥ Rol kleine balletjes van het deeg en verdeel deze over de bakplaat.
♥ De kruidnootjes afbakken voor 20 tot 25 minuten (of totdat ze goudbruin zijn) in de oven.
♥ Even laten afkoelen en genieten maar!
Allergisch voor bepaalde kruiden zoals koriander? Maak je speculaasmix gewoon zelf met dit speculaasmix recept!
Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.