|

Het echte verhaal van Sneeuwwitje

Ben je allergisch voor appels? Of krijg je een kruisreactie en  reageer je op appels vanwege je hooikoorts? Misschien kun je wel tegen de  Santana appel.

Van al het fruit miste ik appels altijd het meest. Ze ruiken zo heerlijk en zijn zo makkelijk mee te nemen. Een doosje frambozen mee naar je werk is toch anders..  Maar van een hap van een appel ,daar kreeg ik een enorme opgezette buik en heel veel buikpijn van. Want ik ben allergisch voor appels…appel,voedselallergie,astma,air

Misschien lees je dit en denk je: ”Dat is apart, daar heb ik nog nooit van gehoord. “ Maar appelallergie komt enorm veel voor, zo ’n 300.000 tot 400.000 mensen in Nederland hebben er last van.

Gelukkig is er sinds een paar jaar de knapperige, sappige en frisse Santana appel. Je zou niet zeggen dat het een speciale appel is, hij is gewoon lekker! Maar hij is wel zeker bijzonder, hij is hypoallergeen. Heb je dus een milde appelallergie dan kun je hem gewoon eten!

De eerste Santana appels werden in September geplukt en zijn dan nog een maand of 3 te bewaren. Ze liggen nu dus in de winkel! De Santana is te koop bij de C1000, Albert Heijn en de Groene Passage in Rotterdam.

Onderzoek
Natuurlijk is er weten schappelijk onderzoek naar de Santana appel gedaan, 53% van de mensen met appelallergie nauwelijks tot geen klachten heeft van het eten van de  appel. Heb je een ernstige appel allergie, ga dan niet zelf uitproberen, maar overleg eerst met je allergologe!voedselallergie,santana,albertheijn

Als je wilt testen of je tegen de appel kunt en je een milde appel allergie hebt kun je het stappenplan aanhouden dat bijv. Bij de appels van de AH zit.

Kijk voor meer informatie over Santana, het Santana-project en verkoopadressen op www.santana-appel.nl.

Posted by on december 8 2010. Filed under Food, Food news. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

5 Comments for “Het echte verhaal van Sneeuwwitje”

  1. hmmm… jammer! Dan zit een appel eten voor mij er echt niet meer in ;-(
    Ik had mijn hoop op deze gezet, maar denk dat ik dan tot de resterende 47% behoor…

  2. En als je de appels eerst verhit? Kun je er dan wel tegen?

  3. Don’t know… zou wel moeten kunnen is er tegen me gezegd… maar heb t nog niet durven testen!

  4. Als je een allergie hebt die samenhangt met een berkenpollenallergie dan moet je bijv. gebakken appels of appeltaart prima kunnen eten. Bij mij gaat dat goed terwijl rauwe appels altijd in meer of mindere mate problemen opleveren.

  5. Mijn appelallergie hangt wel samen met mijn hooikoorts, maar toch krijg ik van gewone appeltaart altijd veel last. Dus nu eet ik me suf aan Santana appels en Santana appeltaart

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021