|

Professor Grunschnabel heeft ijs dat je wèl mag!

Je kunt nu je vrienden de ogen uitsteken met zo’n heerlijk ijsje met een exotische naam als  Indian winter of SalmiaCoco. Deze smaken bevatten net als de rest van het ijs van Professor Grunschnabel geen gluten, lactose of soja en is in verschillende supermarkten te koop.

professor-grunschnabel-ijs-allergieVerboden vruchtenijs

Het is zomer en met warm weer is er niks zo lekker als een ijsje… Ik heb al een tijdje last van een melkallergie en hoewel het soms lastig is, er zijn nog genoeg andere dingen die ik wel mag eten. Het enige wat ik wel echt mis is ijs, lekker ijs, fijn chocolade ijs, Ben & Jerry ijs. Ik was altijd een enorm ijsmonster, nu nog steeds wel een beetje, maar met alleen maar water en sorbet ijs is het toch minder leuk.

IJs van Professor Grunschnabel

Maar nu heb ik het ijs van Professor Grunschnabel gevonden, ik weet het, het is een rare naam. Maar het ijs is fijn! Ze hebben namelijk chocolade ijs dat ik gewoon mag. Hun ijs is gluten, soja en lactose vrij het is namelijk gemaakt op basis van kokosmelk en er zitten verder alleen maar plantaardige grondstoffen in. Er zitten ook geen toegevoegde kleur- en smaakstoffen in of synthetische bind- of conserveermiddelen. In veel van het ijs zitten verse of vers bevroren vruchten die daarna in een siroop zijn gemengd. De romige (echte ijs) smaken worden gemaakt door kokosmelk en suikersiroop. Er zijn veel verschillende smaken een paar aparte exotische smaken, maar ook normale smaken die elk ijs merk moet hebben (Chocola!!!).

grunschnabel-ijs-smakenAardbeienijs met pepertjes

De wat exotischere smaken zijn Fresal del Habanero (aardbeien met hete pepertjes), Siam Horapa Coco (Kokosmelk met thai basil, limoen en vers gebrande kokos), SalmiaCoco (drop, zoethout, kokosmelk en vanille) en Indian Winter (Kokosmelk, verse gemberwortel en Indiase specerijen). Maar ze hebben ook de klassieke smaken, zoals chocola, aardbei, framboos, vanille en koffie en ook deze smaken hebben wel een bijzondere naam.

Waar koop je het glutenvrije ijs?

Het ijs is op verschillende restaurants en winkels te krijgen, maar ook op verschillende festivals zijn ze te vinden. Ik heb het ijs gewoon in de supermarkt bij mij in de buurt gevonden. Wil je weten of het ook bij jou in de buurt te vinden is, kijk dan op de Grunschnabel site. Een bak Grunschnabel ijs in de winkel kost 5,99.

Posted by on juni 28 2012. Filed under Food, Food news. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Comments for “Professor Grunschnabel heeft ijs dat je wèl mag!”

  1. Ja! Briljant! Daar gaan we even een winkel (en portemonnee) voor plunderen!

  2. wat een grappige naam, en ziet er ook leuk uit! Fijn dat er ook ijs is voor de mensen die bijv geen gluten mogen

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021