Japans Mochi ijs, glutenvrij, soja-vrij en melkvrij
Ik denk dat iedereen de afgelopen warme weken wel een ijsje heeft gegeten; De nieuwe Liuk, Magnum 5 kisses, softijs, bolletjes echt Italiaans schepijs, de goede oude raket, noem maar op. Als je een lactose-intolerantie hebt, of je hebt koemelkallergie, dan kun je natuurlijk elke keer een waterijsje nemen, of schepjes sorbetijs. Maar soms wil je ook wel eens iets anders.
Mochi rijstcake
Mochi zijn eigenlijk een soort rijstcakejes die populair zijn in Japan. Kleefrijst wordt verwerkt tot een deeg dat gevuld wordt met allerlei zoetigheden, zoals rodebonenpasta (klinkt niet zoet, maar is het wel). Het laagje deeg om de zoetigheid is een beetje plakkerig en chewy.
Mochi ijs
Het rijstdeeg wordt soms ook gebruikt met ijs, en dan in de traditionele smaken groene thee en sesam. Doordat het ijs in het deeg is gewikkeld kun je de bolletjes makkelijk met de hand eten; de mochi smelt niet namelijk. En het chewy laagje geeft echt een extra dimensie aan de koude vulling.
Glutenvrij, soja-vrij en melkvrij
Doordat de ijsvuling van kokosmelk wordt gemaakt is het een koude koemelkvrije versnapering. Daarnaast is er ook geen gluten of soja in verwerkt. Gewoon te vinden in het vriesvak bij je toko!
Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.
Ze zien er ook zo mooi uit, die bolletjes!