|

Leuke en simpele Halloween hapjes

De griezeligste dag van het jaar is weer in aantocht: halloween! Zo’n dag moet natuurlijk gevierd worden, en het liefst in stijl. Huisdecoraties waren eerder al te zien op Airmagazine, maar bij dezen ook nog toepasselijke hapjes, voor een perfect griezelfeestje.

Pastasalade

Nog een gezond hapje ook: een salade met zwarte pasta. Door simpelweg zwarte spaghetti te gebruiken (op basis van inktvis), en hiermee een salade met wat tomaat, rucola en eventueel een versnipperde ui te maken, creeër je je eigen gruwelsalade.

halloween-gerechten-eng

Spookschuimpjes

Een andere zoete optie zijn spookschuimpjes. Niet echt angstaanjagend maar wel erg leuk en schattig voor op tafel. Makkelijk te maken door witte schuimpjes te kopen of zelf te maken, en er vervolgens voorzichtig met gesmolten chocola twee oogjes op te zetten.

wormen-in-mousse-halloween-toetje

Snoepwurmen

Iedereen kent ze nog wel van vroeger, snoepwurmen. Met halloween met alles te combineren voor een instant griezel effect. Wat dacht je van chocolademousse met wurmtopic, of brownies met verstopte wurmen? Lekker simpel met luguber resultaat.

gelatinepuddingGelatinepudding

Iets minder gezond, maar net zo lekker is gelatinepudding. Erg simpel om zelf te maken, gewoon in pakjes te koop bij de supermarkt, en je kan het precies naar eigen smaak aanpassen. bananenmonsters-halloweenVoor een griezel effect stop je er plastic insecten of afgehakte vingers in, en mocht het een echt feestje worden, kan je er natuurlijk ook een vleugje alcohol in verwerken.

Bananenmonsters

En om af te sluiten nog een gezond recept, gemaakt van banaan. Door je banaan op een stokje te spiezen, te dopen in witte chocola (en evt kokosrasp) en vervolgens oogjes te geven, maak je er een monster van. Voor een extra creepy effect kan je ook kleurstof door de chocola gooien, zo maak je een Frankenstein banaan.

Posted by on oktober 15 2015. Filed under Food, Food for thought. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid