|

Paraberk syndroom recept: Tomatensoep

recepten-glutenvrij-koemelkvrij-voedselallergie
Iedere twee weken vind je bij Airproef handige, niet te moeilijke recepten zonder gluten, koemelk of iets anders waar je overgevoelig voor bent. Heb je hooikoorts en bijbehorende kruisreacties? Dan is dit soeprecept zonder peterselie en selderij echt iets voor jou!

Kruisreactie met pollen=voedselallergie

Veel mensen kunnen vanwege een kruisreactie met hun hooikoorts geen kruiden verdragen. En peterselie, selderij en koriander zitten in bijna ieder zakje of bouillonblokje. Daarom legde ik je vorige keer uit hoe je een fond maakt waar je wel tegen kunt. En vandaag gebruiken we datzelfde fond als basis voor zelfgemaakte tomatensoep.

airmagazine-voedselallergieTomatensoep

Ingrediënten
1 liter bouillon (zie boven)
1/2 Tetrapakje gezeefde tomaten ( AH)
Beetje citroensap of balsamicoazijn.
Het merg uit de schenkel
Half pond rundergehakt.

Bereiding
♥Verse tomaat en de gezeefde tomaat aan de bouillon toevoegen
♥ Soep aan de kook brengen.
♥ Van het gehakt met peper en zout ( eventueel nootmuskaat)
balletjes draaien en in de soep laten garen.
♥ Merg uit de schenkel lepelen en er door doen.
Tip: Als smaakmaker kan nog basilicum, sojacuisine, extra sojasaus of geraspte Pecorino romana toegevoegd worden.

Ben je op zoek naar een bepaald recept? Stuur je wens naar food@airmagazine.nl en vermeld waar  je allergisch of overgevoelig voor bent.

Posted by on april 15 2012. Filed under Food, Recepten. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Comments for “Paraberk syndroom recept: Tomatensoep”

  1. lijkt me een heerlijke tomatensoep!

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid