|

Van kippesoep naar kippensoep

recepten-glutenvrij-koemelkvrij-voedselallergie

Een echte opkikker ( Nee geen vliegende kikker) voor als je je ziek voelt maak je met dit recept. Lekkere kippensoep met ingrediënten die goed voor je zijn als je griep hebt.Simpel te maken en hij helpt tegen  een dichte neus, zorgt voor genoeg vitamines en is ook nog eens lekker.

Eten tegen de winterdip

Laten we eerlijk zijn:eigenlijk is januari wel een deprimerende maand. De kerstboom is de deur uit, al het lekkere en vele eten heeft ervoor gezorgd dat je bestzittende skinny nu voor ademnood zorgt. De winter is nog niet eens over de helft, de griepepidemie ligt op de loer, enfin, you get my point.

Opkikker met kippensoep

Ik heb mijn griep alweer achter de rug, dus hopelijk ben ik immuun voor dit specifieke griepvirus. Tijdens mijn ziekbed heb ik een kippensoeprecept ontwikkeld op basis van allerlei ingrediënten die de reputatie hebben een geneeskrachtige werking te hebben tegen griep en verkoudheid. Kippensoep spreekt voor zich. Van hete pepers gaan je poriën en je neus open, zo zweet je de koorts er sneller uit en is je neus in ieder geval weer tijdelijk vrij. Gember helpt tegen misselijkheid en tegen een algehele gevoel van malaise. Tomaten heb ik toegevoegd voor de broodnodige groenten. En koriander gewoon omdat ik de smaak er ongelooflijk lekker bij vind passen.

Kippensoep voor als je je ziek voelt

Magic ingrediënten voor 4 personen

1 pot goedgevulde kippenbouillon
zelfgemaakt volgens dit kippenbouillon recept, bij voorkeur als je niet tegen bepaalde kruiden, tarwe, gluten en/of soja kunt
1 blik gepelde tomaten
1/2 bakje gesnipperde koriander
ook goed weg te laten of te vervangen voor andere kruiden
2 eetlepels gembersiroop
Half blik kokosmelk
1 gesnipperd pepertje naar wens met of zonder pitjes

Bereidingswijze

Voeg alle ingrediënten samen in een pan.
Vul de pot van de kippenbouillon voor de helft met water, en voeg dit ook toe.
Doe dit alleen als je vindt dat de soep te zout is, de tomaten en kokosmelk verdunnen het zout ook behoorlijk!
Ennnn. klaar! Je moet het jezelf natuurlijk wel zo makkelijk mogelijk maken deze maand.

beeld: @zefugoru
Ben je op zoek naar een bepaald recept? Stuur je wens naar food@airmagazine.nl en vermeld waar  je allergisch of overgevoelig voor bent.

Posted by on januari 10 2013. Filed under Food, Recepten. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021