|

Airproof hoogtepuntjes in Boedapest

Leuke vakantiebestemmingen die weinig kosten, ik ben er dol op. Boedapest bijvoorbeeld. Na in een weekje beurse voeten  kan ik toch wel met trots zeggen dat ik in mijn vakantie naar Boedapest ook echt alle hoogtepuntjes van de stad gezien heb. Natuurlijk wil ik deze aanraders graag met jullie delen!

In het weekje dat ik er was, hebben we extreem veel toeristische (en minder toeristische) dingen bekeken en gedaan. Ik heb de leukste, allergieproof en astmaproof activiteiten uitgezocht die zeker aan te raden zijn om zelf een keer te doen in Boedapest.

sarah-kaart-boedapest-kl

Sziget festival

Om te beginnen natuurlijk het grootste en ook in Nederland super bekende festival van Boedapest, Sziget. Het festival wordt op een eiland gegeven in de Donau, waardoor het uit de drukte van de stad ligt, maar het nog steeds bereisbaar met het ov is.  Sziget is zo gaaf omdat het zo extreem groot is dat je er altijd wel wat kan doen. Er zijn 9 podia, maar ook daarnaast zijn er superveel dingen om te doen, zoals bungee jumpen, spelletjes spelen, het mini museum bezoeken, yoga lessen volgen, en ga zo maar door. Ook is er zo’n uitgebreid assortiment aan eettentjes, dat er voor praktisch iedere allergie wel iets te vinden is.sziget-festival

Buda Castle

Het Buda Castle staat bovenaan een berg aan de Boeda-kant van de stad. Het is een historisch paleis, waar nog een dorpje met huisjes en een kerkje aan vastgeplakt zit. Ook bevindt zich in het kasteel een kunstmuseum, the National Gallery (deze zomer was er een tentoonstelling met surrealistische kunst, met schilderijen van onder andere Dali en werken van Duchamp). Vanaf het kasteel heb je super mooi uitzicht over de stad, doordat het zo hoog ligt.
Voor een geweldig uitzicht moet je ook bij de Citadel zijn, waar het vrijheidsbeeld van Boedapest staat. Vanaf hier kan je de stad aan beide kanten van de Donau tegelijk zien, er gaan alleen geen bussen naartoe. Voor iemand met astma zou deze klim wel erg zwaar kunnen zijn.

boedapest-kasteel

Szent Istvan dag

Een ander groot bekend evenement in Boedapest is Stephen’s day, dat jaarlijks plaatsvindt op 20 augustus, en wij hadden net geluk dat we ook dit konden meepakken. Het is een dag gewijd aan de oprichting van Hongarije, zo’n 1000 jaar terug. Door de hele stad staan marktkraampjes en zijn er optredens te zien, aan het eind van de dag is er een spetterende vuurwerkshow bij de Donau.

parlement-boedapest

Korte cruise over de Donau

Boedapest staat natuurlijk bekend om de Donau, die de stad in tweëen splitst. Hier wordt door verschillende organisaties mooi op in gespeeld door korte cruises op de Donau aan te bieden. Wijzelf hebben bijvoorbeeld een winecruise gedaan, waarbij we verschillende wijnen mochten proeven. Er zijn ook lunch cruises, diner cruises, party boats, cocktail and beer cruises en ga zo maar door. Doordat er zoveel te kiezen is, is het dus redelijk makkelijk op een allergie af te stemmen, daarnaast is het vooral een aanrader vanwege het fantastische uitzicht!magaretha-=eiland

Margaretha- eiland

Het laatste meest bekende hoogtepuntje van de stad dat ik jullie wil meegeven is toch wel Margaretha- eiland. Dit is een eiland midden in de Donau, dat heel makkelijk te bezoeken is doordat er een brug naartoe leidt. Het eiland is een van de weinige plekjes van de stad, waar je niet van je sokken wordt gereden en het een beetje lekker rustig is. Er is een Japanse tuin, mini dierentuin, zwembaden en sportcomplex, restaurantje en vooral veel gras, bloemen en stukjes bos te vinden. Wel een beetje oppassen als je last van hooikoorts hebt, maar zeker een aanrader om ook even te bekijken als je toch in de buurt bent!

Check ook: Low- budget als een prinses in Boedapest

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on september 2 2014. Filed under Featured, Geen categorie, travel, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021