|

Doorbraak in behandeling pinda allergie

Wetenschappers van het Addenbrooke’s Hospital in Cambridge hebben na vijfenhalf jaar onderzoek met kinderen een doorbraak in behandeling van pinda allergie bereikt.

allergie-pinda-behandeling-kinderenDodelijke allergie

Pinda allergie komt in Groot- Brittannië bij een miljoen mensen voor en de allergische reactie op pinda’ s zorgt ieder jaar voor een paar dodelijke slachtoffers. Het project om jongeren van hun pinda allergie af te helpen had als resultaat dat de meerderheid van de jongeren nu pinda’s kunnen eten zonder reactie te krijgen.

Onderzoek naar behandeling voedselallergie

De onderzoekers van de Wellcome Trust Clinical onderzoeksfaciliteit van het Addenbrooke’s Hospital in Cambridge gaven 99 kinderen tussen de 7 en 16 een kleine hoeveelheid  pinda eiwit in poedervorm. Ze voerden de dosering gedurende 6 maanden op totdat de kinderen een hele pinda konden eten zonder dat er sprake was van een allergische reactie. Dit lijkt op de manier waarop immunotherapie werkt. 84% van de patiëntjes konden uiteindelijk 5 pinda’s per dan eten en meer dan de helft van de kinderen zelfs 10.
Lees hier het hele artikel uit The Lancet

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on januari 30 2014. Filed under Health, Health news. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid