|

Minder kans op astma en allergie bij kind door slapen op dierenvel

Leg je kindje op een schapenvachtje! Uit onderzoek is gebleken dat baby’s die hun eerste drie maanden op een dierenvel slapen aanzienlijk minder kans hebben astma en allergieën te ontwikkelen. De microben in de zo’n vacht hebben een beschermend effect op je kleine tegen astma en allergieën.

Beter beschermd tegen astma

Eerdere onderzoeken hebben al uitgewezen dat als kinderen op jonge leeftijd met veel verschillende stoffen in aanraking komen ze beter beschermd zijn tegen astma en allergieën. Deze onderzoeken waren echter niet beperkt tot het leven in de stad.  In het nieuwe onderzoek is exclusief gekeken naar baby’s uit de stedelijke omgeving die kort na de geboorte op dierlijk materiaal sliepen.

Onderzoeksresultaten bij kinderen

De resultaten toonden aan dat  als kinderen de eerste drie maanden van hun leventje op een dierenvel sliepen de kans op astma op zesjarige leeftijd was verminderd met 79%. En op tienjarige leeftijd was de kans op het ontwikkelen van astma nog steeds verminderd met 41%.

onderzoek-baby-astma-dierenvel

Dieren en allergie

Eerder was al gebleken dat kinderen die in een landelijke omgeving wonen door de microben die daar te vinden waren beter beschermd waren tegen astma.  In een dierenvel kunnen allerlei microben leven die hetzelfde werken als degene die een kindje op het platteland zou tegenkomen.
Dus verwacht je kindje? En heb je zelf astma of zit astma in de familie? Koop dan een heerlijk zacht lamsvelletje voor je kleintje om op te slapen.

Bron: europeanlung.com

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on september 10 2014. Filed under Health, Health news. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid