|

Paracetamol zorgt voor astmaklachten bij kinderen

AMERSFOORT (ANP) – Hoe meer paracetamol een kind slikt, hoe vaker het astmaklachten heeft. Dat meldde het Astma Fonds vrijdag.

Gevolgen paracetamol gebruik kinderen

Onderzoekers en longartsen uit het Spaanse Galicië onderzochten 20.000 kinderen en jongeren hierop. Ook keken ze naar andere factoren zoals erfelijkheid en de aanwezigheid van huisdieren. Baby’s die voor hun eerste verjaardag paracetamol hadden ingenomen, haddenairmagazine-astma-kinderen dubbel zo veel klachten als normaal, zoals benauwdheid en een piepende ademhaling. Oudere kinderen en jongeren die paracetamol gebruikten, hadden tot wel drie keer zo veel kans op klachten, afhankelijk van de frequentie.

Meer onderzoek nodig

Desondanks raadt Michael Rutgers, de directeur van het Astma Fonds, het gebruik van paracetamol niet ineens af. ,,Daar is meer onderzoek voor nodig. Bij twijfel over het effect van medicijnen is het altijd goed om te overleggen met een arts.” Het toedienen van paracetamol is de meest gangbare behandeling van kinderen met koorts.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on juli 8 2012. Filed under Health, Health news. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Paracetamol zorgt voor astmaklachten bij kinderen”

  1. altijd handig om te weten, dit soort berichten

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021