|

Rookverbod in de horeca, wat zijn de gevolgen voor jou?

Clean Air Nederland gaat een lijst publiceren van horecagelegenheden waar nog steeds gerookt wordt, zo berichtten zij gisteren. De zwarte lijst wordt binnen enkele weken op de site van de belangenvereniging geplaatst.

Clean air-airmagazine-zwarte lijst-tabakswetSinds de invoering van het recht op een rookvrije werkplek die op 1 juli 2008 van kracht ging is er een enorme discussies gaande over het wel of niet roken in de horeca. Het niet naleven van deze  Tabakswet wordt door de toezichthouders van de Voedsel en Waren Autoriteit beboet.

Maar dat er mensen zijn die last hebben van het meeroken, daar hoor je bijna niets over. En dan spreken we niet over een naar geurtje of dat de kleding zo gaat stinken. Nee tabaksrook prikkelt de luchtwegen en de longen trekken dan samen. met o.a. oogirritatie, ademnood, duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid of hartkloppingen als gevolg. Deze klachten kunnen al na een minuutje meeroken ontstaan.

Mensen met een luchtwegaandoening zoals astma en COPD  zijn gevoelig voor het verblijven in een rokerige ruimte, maar moeten zij daarom de horeca noodgedwongen mijden?

Wij van Air Magazine willen daarom graag van je weten wat roken in de horeca voor gevolgen voor jou heeft. Wat krijg je er voor klachten van? Ga je nog net zo vaak naar een restaurant of club of moet je noodgedwongen thuisblijven? Wat vind jij van het plan om de zwarte lijst van horecagelegenheden online te zetten? Ga jij vaak uit om er vervolgens achter te komen dat er toch gerookt wordt en je voortijdig weg moet? Vertel het ons!

Posted by on januari 11 2011. Filed under Health, Health news. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

6 Comments for “Rookverbod in de horeca, wat zijn de gevolgen voor jou?”

  1. Het roken in veel horeca, betekent voor mij dus een drinkverbod daar. Ik drink alleen nog in horeca waar niet gerookt mag worden. De horecawereld wordt daardoor wel overzichtelijker ;-) Want waar piepende longen ontstaan, laat ik mijn drankje voorbij gaan.

  2. Overal wordt weer gewoon gerookt. Ik heb helaas moeten besluiten alleen nog in de zomer naar (openlucht) concerten te gaan. Paradiso, HMH….ze doen hun best maar kunnen de Wanroker (zoals dat noemen) niet altijd betrappen. Er zijn luxe rookruimtes. Maar dat is teveel moeite om daar even heen te lopen…zucht. Zo jammer.

  3. Het is niet te bevatten…al die commotie waar we nu al jaren mee bezig zijn. Rokers voelen zich vaak aangevallen cq gediscrimineerd, net of ze een erge ziekte hebben waar je ze mee confronteerd. De niet-roker wil schone lucht inademen waar een mens recht op heeft! Daarom is het logisch dat de roker rekening met een ander houdt…kinderen vragen er niet om,om in de rook te zitten en ongeboren kinderen al helemaal niet. Een avondje stappen in een rookruimte is hetzelfde als heel de avond in de vlammenrook van moerdijk te staan! De gevolgen zijn schrikbarend…rauwe droge keel, brandende ogen en vatbaarder voor ziektes…Rookverbod? Yes en snel!

  4. Geen horeca of feestjes voor mij zolang er gerookt wordt. Liever een saaie avond thuis dan afgevoerd moeten worden met een ambulance en, zoals de laatste keer, genegeerd worden door de uitsmijters als je ligt te stikken op straat. Ik emigreer wel. Er zijn zat landen waar de rookvrije omgeving al jaren normaal is en waar rokers geen halve martelaren zijn, maar treurige verslaafden.

  5. jullie helpen de hele horeca omzeep met het rookverbod.
    wel in een auto rijden , weet je wel hoeveel troep je uitstoot als je naar je werk rijd.
    maar ja daar heb je zelf geen last van ! natuurlijk

  6. Nou Richard, dat is nog eens een onderbouwde mening die past bij de vraag: “Wat zijn de gevolgen voor jou. “

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021