|

Alles over crème en eczeem

Een droge, trekkerige huid hoort een beetje bij de wintermaanden. Zeker wanneer je last van eczeem hebt is je al zo gevoelige huid nu extra droog. Daarom vertel ik je vandaag welke producten bij mij helpen, met welke crème ik mijn eczeem verminder en hoe ik de perfecte beautyproducten vind.

Mijn favo crème
Je huid is ’s winters droger, dit zorgt vooral als je eczeem hebt voor nog meer jeuk en irritatie. Daarom is het slim om rond deze tijd van het jaar je huid extra te verzorgen met crèmes en af en toe een maskertje. Zelf gebruik ik op dit moment ’s avonds voor ik ga slapen de Cetomacrogol crème met 20% vaseline voor mijn gezicht en voor de rest van mijn lichaam Cetomacrogol crème met 50% vaselinehydrocortison-creme-eczeem. Deze crèmes gebruik ik ’s avonds voor ik ga slapen, op die manier kan de crème de hele nacht intrekken. Nog een reden waarom ik de crèmes vooral alleen ’s avonds op doe is omdat hij nogal vet is. Dit is erg fijn voor mijn droge huid, maar ik wil liever niet overdag met een glimmend gezicht of hele vette handen rondlopen.

Rust, reinheid en regelmaat
Reinig je gezicht goed voordat je de crème opbrengt. Een gevoelige huid heeft veel rust nodig en make-up irriteert de huid juist vaak. Ik draag daarom vaak alleen mascara, op die manier raakt mijn huid niet te geïrriteerd. Zeker ’s nachts is het erg belangrijk om je huid tot rust te laten komen.

Vet vetter vetst
De crème voor mijn hele lichaam is een stuk vetter dan de gezicht crème. Vooral mijn handen, ellebogen, bovenarmen en voeten hebben last van eczeem en deze vette crème zorgt ervoor dat ik een stuk minder last heb van jeuk en rode plekjes.Cetomacrogolcrème met 20% vaseline

Stress alert!
Wanneer ik een extra geïrriteerde huid heb door bijvoorbeeld stress gebruik ik naast de bovenstaande crèmes ook nog Hydrocortison crème. Deze crème helpt erg goed, maar bevat hormonen. Dit zorgt ervoor dat het niet goed is om de crème elke dag te gebruiken, het is dus meer een crème voor noodgevallen, ik heb hem ook altijd bij mij. De crème zorgt er namelijk voor dat je huid dunner wordt, vooral rond je ogen moet je daarom oppassen daar is je huid namelijk al erg dun.

Trial and error
Weet je niet wat je nu op moet smeren? Probeer en stel jezelf de volgende vragen:
Wanneer heb je bepaalde crèmes het hardst nodig ?
Welke crèmes werken  het beste voor je?
Waar ben je gevoelig voor?
Dit gaat het beste door gewoon crèmes uit te proberen. Zelf heb ik dit ook gedaan, zo heb ik bijvoorbeeld een tijd lang Lanette crème en een koel zalf gebruikt, maar soms irriteerde deze crèmes juist mijn huid of werkte ze gewoon niet goed genoeg. De crèmes die ik gebruik heb ik via de huisarts bij de apotheek gehaald.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf jedan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on januari 4 2012. Filed under Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Comments for “Alles over crème en eczeem”

 1. Hoi allen,

  Ik heb constitutioneel eczeem, en merk dat deze dagen dat de verwarming weer flink aan is, de lucht heel droog wordt. Sinds kort heb ik een luchtbevochtiger, en ik moet zeggen, ik merk dat mijn huid minder trekkerig aan voelt.
  Vanaf mijn baby tijd heb ik eczeem. Vanaf die tijd ben ik al flink aan het smeren aan, laten we maar zeggen! Ook heb ik vanaf mijn pubertijd tot aan mijn 36ste last van een chronische spastische dikke darm. Althans, na meerdere huisarts bezoekjes, werd mij dit medegedeeld. En dat je er maar mee moest leren leven…. Dit is me al eerder verteld, m.b.t. mijn eczeem. Dus wat doe je dan, zo goed en zo kwaad als het kan, probeer je met die enorme pijnaanvallen te leven. Het begon altijd rechts precies onder mijn rechter rib, en trok helemaal langs de zijkanten naar mijn rug. Ik werd oververhit, kreeg zweetaanvallen, enorme pijnscheuten, ik kon bij wijze van het tapijt wel van de trap af vreten ;( Vorig jaar werden de aanvallen steeds maar erger, en werden het koliek pijnen, niet te verdragen! Naar de huisartsenpost geweest.
  Weer naar huisarts. Toen stond ik er op, om een buikecho te laten maken, en een bloedtest. Als mij dat gerust zou stellen wou de vervangend arts hier wel aan meewerken. Het gaat vaak ook om de erkenning, van de pijn, die je hebt. blablabla. In het ziekenhuis, zag ik zelf op de echo al galstenen zitten, mochten ze niets over zeggen, maar inderdaad, dat kwam uit de uitslag, paar dagen later. Ik had een operatie nodig, mijn galstenen en galblaas moesten verwijderd worden! Na de operatie, kwam de chirurg nog even bij mij kijken, aangezien ik enorm veel pijn had, bleek de galblaas ontstoken te zijn geweest. Al die tijd kon het best eens mijn galstenen en ontstoken galblaas zijn, ipv een chonische spastische dikke darm! Als ik een half jaar na de operatie geen aanval meer had, dan was dit inderdaad het geval, gaf de chirurg aan! Nou ik heb geen last meer gehad. En om terug te komen op bovenstaande verhaal, na de operatie, heb ik geen last meer van eczeem uitspattingen. Al zou ik maar één iemand kunnen helpen met dit verhaal, dan is mijn missie geslaagd! Herken je je in bovenstaande, sta er dan op om een bloedonderzoek te laten doen, en een buikecho, en bespaar jezelf een hoop ellende en pijn! Zelf ben ik niet zo’n voorstander van hormoonzalf, maar als het niet anders kan, dan gebruik ik het wel. Mijn kinderen hebben het ook! Mijn vriendin uit Oostenrijk, ze woont nu hier in Nederland, neemt altijd een heerlijke kamillezalf mee, van haar huisarts, die werkt ook heel goed. Alleen wil deze huisarts niet vrijgeven wat er in zit, helaas. Hebben jullie misschien wonderzalfjes, op natuurbasis die prima werken?

 2. Ik weet niet wat ik lees….
  Over een paar dagen wordt mijn galblaas verwijderd ivm galstenen…
  Heb al ruim een jaar last van een flinke exzeemplek.
  Half jaar geleden hiermee naar de huisarts omdat de plek leek te ontploffen, ik heb een ontstekingsremmende zalf en exzeemzalf meegekregen, maar helemaal over ging het niet.
  Op dit moment is de plek weer vuurrood, bobbelig en lijkt ontploft.
  Ik heb me al eerder afgevraagd of deze plek verband zou kunnen hebben met mijn galblaas. Evenals een hardnekkige kalknagel…
  Als ik bovenstaand stukje lees zou dat inderdaad het geval kunnen zijn.
  Ik ben benieuwd….

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021