|

Curves ideaal tegen astma klachten

Curves is een sportprogramma ontwikkeld in Amerika speciaal voor vrouwen. En misschien wel met name voor drukke ‘vrouwen’. De 3x 30 minuten per week ‘regel’ waar Curves, mee werkt zorgt voor een complete Work-Out verdeeld over de week. Je maakt vooraf een trainingsprogramma vanuit de figuur analyse. Je doel is een veilig en gezond gewicht. Naast het gewicht word erbij Curves ook op de BMI (BodyMassIndex) en het vetpercentage gelet.
Er word van de deelnemer verwacht dat ze drie keer per week 30 minuten komt trainen bij Curves. Door 3 keer per week het programma af te werken, 9 krachttoestellen en 9 rubberplanken voor aerobics oefeningen. Elke oefening, op de toestellen of op de plankjes duren 45 seconden. Na vijfenveertig seconden moet je doordraaien naar het volgende plankje of toestel.

♥ 3x 30 minuten per week
♥ 9 krachttoestellen en 9 rubberplanken
♥ 1 oefening=45 seconden

curves-goede-sport-voor astma-patientDoor de korte tijd dat je actief met een oefening bezig ben en de duur van 30 minuten met een constante afwisseling van kracht en duurtraining wordt de hartslag de gehele 30 minuten erg hoog gehouden. Op deze manier ontwikkel je snel conditie en bouwen de spieren goed op. Bij Curves wordt gewerkt met hydrolyse apparaten waardoor er nooit meer gewicht gebruikt kan worden dan de sporter aankan. Hierdoor zijn vele sporters bij Curves volledig blessure vrij.

Curves en Astma
Omdat je Curves langzaam opbouwt en er tijdens de begeleiding goed naar je lichaam geluisterd wordt komen blessures bij deze trainingsvorm weinig tot nooit voor. Hierdoor word de continuïteit in het trainingsprogramma gewaarborgd waardoor vele Curves-sporters met weinig inspanning snel conditie kweken, spieren ontwikkelen en eventueel gezond afvallen.
Door de opbouw van het trainingsprogramma hebben de longen en luchtwegen ruim de tijd om aan de omgeving op de sportschool zelf te wennen en om je lijf tijdens de inspanningen te leren kennen. Ook is er tijdens de trainingen tijd om op de aerobics plankjes enige rust in te bouwen voor de longen en luchtwegen. In bijna alle Curves centra zijn sportinstructrices aanwezig die kennis en ervaring met Astma hebben.

Curves Acties
Bij Curves wordt net als bij iedere andere sportschool kosten gerekend voor de inschrijving gerekend. Bij Curves betaal je mede voor de figuuranalyse en de extra begeleiding tijdens de eerste work-outs. Curves heeft ieder jaar terugkerende acties voor een aantal goede doelen waar de organisatie zich in Nederland hart voor maakt. Pink Ribbon en de voedselbank zijn er zomaar twee. Ook heeft ieder centra kleinere acties waar binnen de sportschool leuke prijzen mee te verdienen zijn.

Tijdens zo’n actie vragen ze een nieuwe klant iets te doen voor de actie, bijvoorbeeld 5 bh’s inleveren in ruil voor de kwijtschelding van de begeleidingskosten of het vullen van een boodschappentas met houdbaar voedsel voor de voedselbank.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on mei 5 2011. Filed under Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

3 Comments for “Curves ideaal tegen astma klachten”

 1. Hermine van den Berg

  Ik heb een poosje gesport bij Curves. Na een infectie ben ik echter afgehaakt. Een combinatie van een te koude omgeving (airco) om in te bewegen en de geurdingen in het stopcontact. Als je daar niet op reageert is het een prettige manier van bewegen. Ik vond het overigens ook niet prettig dat er in de vestiging waar ik heen ging geen douches waren.

  • Wat naar te horen dat jij hele andere ervaringen hebt met Curves. Daarentegen lijken luchtverfrissers me in een sportschool uberhaupt nooit, niet geplaatst!!

   de meeste vestigingen van Curves hebben overigens wel douches en zo niet, streeft de organisatie ernaar deze zo snel mogelijk te realiseren.

   Is de infectie ondertussen verdwenen en weer gezond? Misschien goed om met de ergenissen uit het verleden uit te spreken tegen het management van de Curves vestiging als klacht? op deze manier kan er ook adequaat gereageerd worden. En misschien zijn u klachten zo snel op te lossen dat u toch weer zou overwegen om op deze manier te gaan bewegen.

   Voor astma patienten is de opbouw van het programma ideaal, uit dat oogpunt heb ik bovenstaand geschreven! uiteraard heb ik niet in elke vestiging vervaring!

 2. Airco vind ik niet heel vreemd, ieders temperatuurbeleving is heel anders. Bij mij in de sportschool zet ik een raam open vanwege de parfumlucht en dan klaagt iedereen terwijl ze in een hemdje staan te sporten!
  Maar luchtverfrisser kan ècht niet. Ik zou gaan klagen.

  Hoe gaat het nu met je infectie?

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel