|

De beste tips tegen warmte

De zomer is weer begonnen en ondanks dat het in Nederland nog niet heel duidelijk is, komt de zon in andere landen al wel door. Super fijn natuurlijk, om weer een beetje bij te kleuren, maar je kunt je ook ziek, slap en misselijk voelen door de hitte. Airmagazine geeft je handige tips om je ook als je op het zuidfranse strand ligt fit te voelen.

vakantie-zomer-tips
Drink veel water

Ben jij snel misselijk door de warmte? Dat komt doordat je oververhit raakt en uitdroogt. De beste tip is dus om zo veel mogelijk water te drinken. Let op: drankjes met alcohol werken juist uitdrogend! Als je op vakantie bent, is de verleiding om op het strand een lekkere cocktail te drinken erg groot, maar alcohol werkt uitdrogend doordat het invloed heeft op je nierfunctie. Drink dus naast je cocktail ook een glaasje water.

tips-tegen-warmteGa in de schaduw zitten

Naast veel water drinken is de schaduw opzoeken ook een voor de hand liggende tip, doe dit dan ook! Vooral op het heetst van de dag, tussen 12.00 en 15.00 is het belangrijk om niet in de volle zon te gaan liggen. Ga je dan toch de stad in? Zorg dan voor een pet of zonnehoed en zet een zonnebril op.

Zorg voor genoeg energie

Eet genoeg. Ondanks dat je je misselijk voelt is het wel belangrijk om genoeg energie binnen te krijgen, aangezien het je lichaam veel energie kost om al die warmte kwijt te raken. Mocht je helemaal geen zin hebben in een lunch door de warmte, kies dan voor een lekker ijsje met smoothie of een koele salade. Zo krijg je toch nog wat voedingsstoffen binnen.

zout-eten-cf-zomerEet genoeg zout

Naast dat je genoeg energie moet binnen krijgen, is genoeg zout ook erg belangrijk. Doordat je meer zweet, verlies je meer zout en dit kan je heel snel slap laten voelen. Dit is vooral de reden waarom ik, als taaislijmziekte-patiënt, snel misselijk word door de warmte. Eet tussendoor een zakje chips of ontbijt eens met een boterham met kaas in plaats van hagelslag, dan is het probleem snel opgelost.

Heb je zelf nog andere tips die bij jou altijd werken? Laat een berichtje achter!

Posted by on juni 26 2013. Filed under Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021