|

Een FFP3- masker; handig bij klussen met astma

Heb je astma, copd of MCS en wil je klussen zonder pijn in je longen? Dan is een stofmasker een goede oplossing! Maar om te verven heb je andere bescherming nodig dan wanneer je schuurt of sloopt. Ik leg je vandaag uit waar je op moet letten en waarom ik een FFP3 stofmasker heb gekocht.

De muren verven als je astma hebt

Muurverf, lak en lijm bevatten talloze stoffen die ongezond voor je zijn en als je er mee werkt voel je dat. Althans, dat is mijn ervaring. Ik word letterlijk ziek van chemische stoffen en omdat ik ga verhuizen kreeg ik de tip een FFP3 stofmasker aan te schaffen. Ik kocht dit exemplaar van Kreator bij Bol. Per twee stuks kosten ze € 9,26

Lees ook: 10x Neutrale kleur voor op je muren

klussen-longen-copd-beschermingHet verschil tussen P1,P2 en P3 maskers

Er zijn verschillende type maskers met elk hun eigen werking.
♥ Een P1 stofmasker biedt bescherming tegen bijvoorbeeld steengruis.
♥ Het P2 stofmasker beschermt tegen fijner stof en
♥ Mijn P3 stofmasker beschermt je tegen giftige stoffen, fijnstof, en gasdampen.

Het lijkt me dat een P2 prima werkt als je gezonde longen hebt. Maar wanneer je net als ik een meltdown krijgt als je schoonmaakmiddel of terpentine ruikt is een P3 naar mijn mening de beste keuze. Ik ga mijn masker over een week of twee gebruiken en dan vertel ik je natuurlijk hoe ie bevalt!

Dit artikel bevat affiliatelinks. Wanneer je deze gebruikt steun je Airmagazine.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties? Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on oktober 25 2016. Filed under Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Een FFP3- masker; handig bij klussen met astma”

  1. Hoi Fleur,
    Ben erg benieuwd of t werkt zo’n masker.
    Heb zelf astma en copd en durf niet (buiten dat sommige dingen gewoon te zwaar zijn voor mij) te klussen , schilderen en dingen die stof geven te doen omdat ik bang ben daar acute astma aanval van te krijgen en ik weer naar ziekenhuis kan !
    Dus laat even weten hoe het werkte. Succes

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021