|

Gezond bewegen: begin aan yoga

Als ik aan yoga denk, dan denk ik aan onmogelijke houdingen en zweverige types die alleen maar graskiemen eten. Het is al lang niet meer voorbehouden aan hippies en in tegenstelling tot vele gezondheidshypes is yoga nog altijd populair. Maar waarom eigenlijk? Airmagazine zet de gezondheidsvoordelen voor je op een rijtje.

Versoepeling en versteviging van je lijf

De grootste mythe die er over yoga bestaat is dat je soepel moet zijn. Dat hoeft niet perse, veel van de oefeningen kun je prima doen als je wat minder flexibel bent. Daarbij is het zo dat je juist flexibeler wordt naarmate je de oefeningen vaker doet.

Een andere mythe over yoga is dat je er weinig spierkracht bij traint. Yoga richt zich juist op je kernspieren, op je armen, benen, buik- en rugspieren. Door de oefeningen versterk je deze. Door je geconcentreerd te focussen op je houding en lichaam wordt je steeds meer bewust van je lichaam.

airmagazine-astma-allergie-eczeemVerbeter je ademhaling

De yogaoefeningen voer je veelal uit op een in- of uitademing. Je longcapaciteit vergroot en je leert dieper adem te halen. En daarnaast wordt er veel tijd besteed aan je ademhaling en ontspanning.

Relax

Yoga is een rustige manier van bewegen waarbij je veel nadenkt over de houdingen die je aanneemt en hoe je ademt. Daarnaast hoort meditatie ook bij yoga; het concentreren op je lijf zonder te bewegen. Zo ontspan je volkomen en maak je je hoofd leeg.

Voor alle leeftijden en allerlei aandoeningen

Doordat het een rustige bewegingsvorm is, is het een sport die eigenlijk iedereen kan beoefenen. Of je nu kerngezond bent, of je een zware vorm van astma hebt, of dat je gewoon niet zo fit bent.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on augustus 22 2013. Filed under Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021