|

Healthtip;zorg voor jezelf

Je werk vraagt veel van je, in het weekend moet je echt even de spullen van de babykamer aanschaffen, je ouders klagen dat ze je al weken niet hebben gezien en je vriendinnen spreek je alleen via Whatsapp als je ‘s middags uitgeteld  aan je boterhammetje zit.Het klinkt als de meest vanzelfsprekende gezondheids tip, alleen is het vaak de eerste die we vergeten: zorg (eerst/altijd/goed) voor jezelf.

Gelukkig zijn = gezonder zijn

Als je gelukkig bent, zit je vaker ook goed in je vel. En als je goed in je vel zit ben je vaak ook gezonder. Maar daar zit gelijk de bottleneck; want hoe word je gelukkig? Simpel: luister naar je hart.

Voelen in plaats van denken

zorg-voor-jezelf Het klinkt als ouwe wijven gelul, maar we leven echt in gehaaste tijden. En omdat je alles binnen handbereik hebt, lijkt het wel alsof je alles moet willen (kunnen). Maar waarom? Je wilt natuurlijk alles uit het leven halen, zoveel als mogelijk is. Daardoor vergeet je vaak het belangrijkste in je leven: jezelf.

Ik vergelijk het een beetje met hoe mensen tegenwoordig naar een concert gaan. De helft van de tijd staan ze met hun iPhones in de lucht om foto’s en filmpjes te nemen om aan al hun online vrienden te laten zien hoe stoer ze wel niet zijn. Daardoor proef je niks van de sfeer, hoor je de helft van de muziek en zie je het optreden pas achteraf op een lullig klein schermpje.

Pamper jezelf

Mijn health tip is dan ook: schenk eens echt aandacht aan jezelf. Doe eens wat jij, en niet je partner, niet je kinderen, niet je huisdier, maar echt wat jij leuk vindt. Lees eens opi-collection-minniedat ene boek, ga lekker in een tuinstoel in de zon liggen, ga naar de sauna, lak je nagels, koop die Barbie die je stiekem echt veel te leuk vindt. Als jouw hart er sneller (of langzamer) van gaat kloppen, dan is dat het juiste voor jou. En op recept van de Air- arbo arts: dagelijks innemen verplicht!  Of zoals Macklemore het zei: We came to live life like noone was watching!

Beeld: @cassandra_renee_wilson

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on maart 29 2013. Filed under Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021