|

Het leukste middel tegen eczeem

Eczeem ga je tegen met zalf, maar het fijnste gratis geneesmiddel tegen eczeem is de zon. En wist je dat zeewater ook goed? Lees snel waarom je hoognodig op vakantie moet naar een warm land.

middeltje-eczeem-airmagazineZon helpt tegen eczeem

Het zonnetje schijnt heerlijk en als het goed is blijft dat nog wel even zo. We gaan de zomer tegemoet en naast een lekker kleurtje, een goede reden om heel veel ijsjes te eten is de zomer en dan vooral de zon heel erg fijn om nog een reden: Het helpt tegen eczeem!

Minder eczeem door lichttherapie

Na de koude winter moet de huid eerst even wennen aan al die zonnestralen, het kan zijn dat je eczeem dan even erger wordt. Maar als je huid eenmaal gewend is kan het goed helpen tegen de jeuk, wondjes en vlekjes. Al erg lang wordt er lichttherapie gegeven aan mensen met eczeem als aanvulling op alle zalfjes. Dit omdat veel van de hormoonzalven niet goed zijn om langdurig te gebruiken en wordt in het ziekenhuis gedaan.

Geen zalfje maar zee

Niet iedereen komt in aanmerking voor deze speciale therapie, maar wij kunnen wel allemaal van het zonnetje genieten. Een extra goede reden om een vakantie naar een warm oord te boeken. Pas daar wel op met zwembad water, chloorwater is namelijk juist niet goed voor de eczeemhuid. Zeewater kan juist wel heel goed werken, zout werkt namelijk desinfecterend. Wel kan het prikken op de eczeemhuid, vooral de eerste paar keren dat je weer het zeewater in duikt. Toch werkt een strandvakantie voor veel mensen met eczeem als erg goed medicijn. Waarschijnlijk is het de combinatie van zon, zee en rust. Zelf heb ik dit ook ervaren, dan heb ik helemaal geen eczeem zalf nodig. Het is dan heel erg fijn dat je helemaal niet aan je eczeem (en alle zalfjes) hoeft te denken.

Een hele goede reden om dus een lekkere zonnige strand vakantie te boeken. Vergeet alleen niet om je goed met zonnebrand in te smeren!

Bewaren

Bewaren

Posted by on mei 29 2012. Filed under Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021