|

Overleef je kennismakingstijd!

Alle eerstejaars studenten moeten nog wennen aan hun nieuwe leven en studentenvereniging. Ik heb mijn ontgroening- met- cf net achter de rug en geef je graag wat goede tips om je kennismakingstijd goed door te komen.

ontgroeningOp kamp met medicijnen

Het schooljaar is weer begonnen en voor veel eerstejaarsstudenten betekent dat niet alleen wennen aan een nieuwe studie, maar ook moeten kiezen voor een studentenvereniging! En tja, als je ergens lid wordt, hoort daar natuurlijk ook een KMT (kennismakingstijd, fancy woord voor ontgroening) bij. Ik heb de mijne net gehad en daarom wil ik alle Air- girls graag wat tips mee geven. Want een ontgroening zonder medicinale heisa is al genoeg gedoe!

Tip 1: wees duidelijk en eerlijk

Als het goed is, moet je bij het inschrijven bij de vereniging al aangeven wat voor medisch dossier je hebt. Ik weet natuurlijk niet zeker of ze dat overal doen, maar ik ben daarna nog een keer gebeld over wat dat voor mij nou precies inhield en wat ik allemaal wel en niet kon. Het is belangrijk dat je hierbij eerlijk bent en alles aangeeft. Wees duidelijk over hoe jij je medicijnen moet innemen en of dit bijvoorbeeld voor het ontbijt moet gebeuren of niet.

Tip 2: vertrouw de vertrouwenspersoon

Ik vond het in het begin echt vreemd, maar je hebt je medicijnen niet in eigen beheer. Dit voelde voor mij eerst heel raar, maar het heeft een reden! Op kamp heb je totaal geen overzicht over je dagprogramma en meestal ook geen idee hoe laat het is. Daarom is het belangrijk dat iemand anders voor jou in de gaten houdt wanneer je je medicijnen inneemt. Daarnaast wordt er regelmatig met spullen gegooid, waardoor je niet alleen een half uur aan het zoeken bent naar je tas, maar je ook erg blij bent als je dure vernevelapparaat er niet meer in zat.

ontgroening-astma-cfTip 3: neem vitaminepillen mee

De laatste paar dagen van het kamp en de weken daarna wordt het begrip ‘feutentyfus’ je om de oren gegooid. Voor mijn gevoel zijn er nieuwe soorten bacteriën gekweekt bij de KMT en het was dan ook de uitdaging om die te ontwijken. Zelfs als je zelf niet ergens lid wordt, raad ik het je aan: neem genoeg vitaminen in. Hou je weerstand hoog, zodat je zelf niet een kamphoestje oploopt.

And last but not least: laat je ziekte je niet tegen houden om ergens lid te worden! Het zou zonde zijn als je puur door twee weekjes KMT zes jaar superleuke tijd met een studentenvereniging mis zou lopen!

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on september 20 2013. Filed under Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Overleef je kennismakingstijd!”

  1. Superstoer mens, en goeie tips !!!

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021