|

Parfum,een grote astmatrigger in december

Het Longforum heeft een poll gehouden waaruit bleek dat geurkaarsen de tweede astmatrigger zijn rond de feestdagen. Stress is de grootste veroorzaker van astma aanvallen, de andere resultaten lees je hier.

Astma aanval door parfum en Axe

Het lijkt of Nederland niet zonder parfum kan.In bijna iedere ruimte vind je parfum, luchtverfrissers, wierrook,geurkaarsen, geurolie  of potpourri. Heel erg vervelend als je astma hebt.airmagazine,kerst,feestdagen Winkels met potpourri en geurkaarsen kun je beter mijden. Maar in de privésfeer ligt het anders, wegblijven bij feestelijkheden vanwege de prikkels zou niet moeten mogen. Mensen die tegen parfum en rook  kunnen lijken niet eens te merken dat wierrook, luchtverfrissers en kaarsen hell zijn voor een astmapatiënt.

All I want for Christmas….

Daarom is het wel handig even je puntenlijstje met wensen door te spreken. De eerste keren is dat naar, maar na een keer of wat wordt het een gewoonte voor je vrienden/familie. Als je slim bent maak je een checklist, die sla je op in je computer. Als je voortaan ergens op bezoek gaat mail je de lijst door.  Misschien voel je je een zeur, maar ergens uren zitten met een zuurstoftekort is ook niks toch?

ornament,vintage,airmagazine Vraag iedereen geen parfum of zware deodorant op te doen. Je moet het durven te vragen, maar het bespaart je een hoop benauwdheid, hoofdpijn en andere narigheid

airmagazine,vintageGeurkaarsen kunnen uit, andere kaarsen ook. Tegenwoordig zijn er waxinelichtjes op batterijen te krijgen, in een leuk waxinelichthoudertje zien ze er net zo kerstig uit! Of wat dacht je van deze kaarsen van Thinkgeek met led verlichting? Ze zijn gewoon van was gemaakt en je kunt ze uitblazen!

allergie,kerstbalGaskachels en de open haard kunnen ook een bron van ellende zijn, dus woont je familie -hartje stad-, bereidt ze dan vast voor op een avond met ramen open en kachel (bijna) uit. Offe…spreek ergens anders af!

Morgen geven we je meer tips& tricks om een nog leukere kerst te hebben!

Posted by on december 22 2010. Filed under Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Comments for “Parfum,een grote astmatrigger in december”

  1. [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door D.B.. D.B. heeft gezegd: RT @airredactie: Nieuwe tips voor een zalige kerst!… http://fb.me/Gr9h9kRj [...]

  2. parfumterreur en zeker met die oude vrouwtjes waar de neus stuk van is.BAH

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021