|

Tips van de kinderallergoloog

Heb je zelf hooikoorts of meerdere (voedsel)allergieën? En heb je een kleintje? Lees hier dan de tips die de kinderallergoloog een allergische moeder gaf.

Wees niet bang voor vuil

Het is al een tijdje bekend dat we eigenlijk te schoon leven. Door onze schoonmaakwoede zorgen we er helaas wel voor dat onze kinderen niet meer resistent zijn. Laat je kindje ook gewoon in de grond buiten woelen en probeer het met zoveel mogelijk dieren in aanraking te laten te komen.
allegie-voorkomen-baby

Niet te vaak in bad

Als je allergisch bent, heb je vaker een gevoelige huid. Een kinderhuid is sowieso gevoeliger, en als een van de ouders allergisch is waarschijnlijk ook erfelijk belast. Als een kind niet tot achter de oren onder de rode pastasaus zit , dan hoeft hij of zij maar 2-3 keer per week in bad. En als je je kleintje baddert, doe dat dan met parfum- en zeepvrije shampoo en badgel.

Voed zo divers mogelijk

Als je zelf allergisch bent voor meerdere soorten voedsel dan ben je misschien huiverig om je kindje alles aan te bieden. Dat hoeft niet volgens de allergoloog. Sterker nog, geef hem of haar zoveel mogelijk verschillende dingen te eten voor de tweede verjaardag. En vooral ook de dingen waar je als ouder zelf allergisch voor bent. Zo voorkom je voedselallergie op latere leeftijd.

Beeld: Sugar Photography

Aanbevolen artikelen:

Posted by on juli 29 2015. Filed under Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...