|

Tips van de kinderallergoloog

Heb je zelf hooikoorts of meerdere (voedsel)allergieën? En heb je een kleintje? Lees hier dan de tips die de kinderallergoloog een allergische moeder gaf.

Wees niet bang voor vuil

Het is al een tijdje bekend dat we eigenlijk te schoon leven. Door onze schoonmaakwoede zorgen we er helaas wel voor dat onze kinderen niet meer resistent zijn. Laat je kindje ook gewoon in de grond buiten woelen en probeer het met zoveel mogelijk dieren in aanraking te laten te komen.
allegie-voorkomen-baby

Niet te vaak in bad

Als je allergisch bent, heb je vaker een gevoelige huid. Een kinderhuid is sowieso gevoeliger, en als een van de ouders allergisch is waarschijnlijk ook erfelijk belast. Als een kind niet tot achter de oren onder de rode pastasaus zit , dan hoeft hij of zij maar 2-3 keer per week in bad. En als je je kleintje baddert, doe dat dan met parfum- en zeepvrije shampoo en badgel.

Voed zo divers mogelijk

Als je zelf allergisch bent voor meerdere soorten voedsel dan ben je misschien huiverig om je kindje alles aan te bieden. Dat hoeft niet volgens de allergoloog. Sterker nog, geef hem of haar zoveel mogelijk verschillende dingen te eten voor de tweede verjaardag. En vooral ook de dingen waar je als ouder zelf allergisch voor bent. Zo voorkom je voedselallergie op latere leeftijd.

Beeld: Sugar Photography

Posted by on juli 29 2015. Filed under Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021