|

Tips voor meer energie

De lente lijkt in 2013 maar niet op gang te komen.Hier wat tips om meer energie te krijgen tot er meer warmte en licht onze kant op komt.

Maak je eigen red bull

De Paasdagen zijn allang voorbij en nog steeds wachten we op de lente. Wanneer kruipt dat kwik toch eens naar een getal met twee cijfers? De thermometer en mijn lichamelijke batterij lijken de laatste tijd wel erg veel op elkaar: laag, leeg, low. We hebben warmte en licht nodig! Aan de temperatuur kunnen we helaas niets doen, maar die batterij kunnen we opladen. Hier wat tips om wat energie in je lichaam op te wekken.

meer-energie-tipsSlaap genoeg

Een goede nachtrust is het allerbelangrijkste als je meer energie in je lichaam wilt hebben. Slaap minstens zeven uur per nacht en, nog belangrijker, zorg ervoor dat je nachtrust van hoge kwaliteit is. In een donkere omgeving met een temperatuur van ongeveer 16 °C en zonder stress in je lichaam zul je het beste uitrusten.

Weg met schadelijke stoffen

Door ongezond eten, stress en onvoldoende beweging kunnen schadelijke stoffen zich ophopen in je lichaam. Dit vreet energie, het zit het functioneren van je lichaam namelijk in de weg. Het eten van vitaminen en mineralen, die je vooral binnen krijgt door het eten van verse groenten, ruim je de schadelijke stoffen op. Ook door te sporten maak je korte metten met de ongewenste stoffen.

Vragen aan jezelf

Schrijf voor jezelf eens op wat jou blij maakt, waar je energie van krijgt, waar je echt gelukkig van wordt. Komt het overeen met wat je vaak doet? Mooi! Is het totaal anders dan waar je je elke dag mee bezig houdt? Dan is het tijd voor verandering. Niets is vervelender dan iets doen dat je totaal niet leuk vindt. Natuurlijk, sommige dingen moeten nu eenmaal gebeuren. Maar niemand verdient het om iedere dag op te staan voor een suffe baan of een achterlijk saaie studie.

Niet alles nu

Soms voelt het alsof iedereen altijd wil dat je alles in veel te weinig tijd doet. Newsflash: je mag best eens ‘nee’ zeggen! Met een vol en actief leven is helemaal niets mis, maar je hoeft niet die hele hooibaal op je vork te nemen. Zit ‘ie er al op? Denk gedoseerd. Eerst het een, dan het ander.
Er zijn natuurlijk nog meer manieren om je wat fitter te gaan voelen, maar de bovenstaande punten zullen je het beste helpen. Ik ga er in ieder geval mee aan de slag, jij ook?

Beeld:dancestyles.nl, weheartit

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Bewaren

Posted by on april 7 2013. Filed under Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021