|

Zoenen met een allergie

Soms vertel je liever niet meteen over je allergie. Maar vaak is het van levensbelang. Helemaal als je aan het daten bent en je ernstige voedselallergieën hebt. Want als je zoenpartner iets heeft gegeten waar jij zwaar allergisch voor bent, kun je daardoor in het ziekenhuis belanden.

Daten met een ernstige voedselallergie

De middelbare, hoge scholen en universiteiten zijn weer begonnen. En daardoor voor velen ook het datingsseizoen. En hopelijk volgt er na die ene leuke date een heftige zoenpartij. Maar als je een ernstige voedselallergie hebt dan kan de avond nog heftiger worden dankzij een anafylactische shock. Niet vanwege iets wat je zelf hebt gegeten, maar iets wat je zoenpartner heeft gegeten, daarnet of zelfs uren geleden. Vaak zitten de allergenen waar je op reageert in dingen waarvan iemand snel vergeet of niet bewust is dat hij of zij ze gegeten heeft; denk aan pinda M&M’s, Nutella (hazelnoten) of de aardbeien op de slagroomtaart.

Allergeen in het speeksel

Uit onderzoek is gebleken dat tot 12% van de allergiepatiënten een reactie heeft gehad van een kus of zoen. Meestal is dat kort nadat de ander een allergeen gegeten had. Maar het is ook gebleken dat er tot 4 uur na het eten het ingrediënt in de speeksel te vinden is. Dit kan een behoorlijke domper leveren voor een passievolle romantische nacht. Daarom is het heel belangrijk dat je open bent over je (ernstige) voedselallergieën, hoe onhandig dit ook kan zijn.
Let op de volgende symptomen: gezwollen lippen, een jeukend gehemelte, een dichte keel, een astma-aanval, hoesten, overgeven

Partners en kinderen

Maar niet alleen voor single tieners en twintigers is het oppassen. Ik heb zelf ook een astma-aanval gehad van een zoen van mijn man vlak voordat ik naar mijn werk ging. Dus je partner moet altijd ook opletten wat hij/zij gegeten heeft en dit ook altijd zeggen. En wat heeft je kindje wanneer gegeten? Als je een zoon of dochter hebt die niet allergisch is voor dezelfde dingen als jij is communiceren noodzakelijk. Met je man, de oppas en het kinderdagverblijf.

Bewaren

Bewaren

Posted by on september 7 2015. Filed under Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021