|

Hooikoorts tip: Wet wet wet

Heb je last van je luchtwegen? Dan is een goede luchtvochtigheid van groot belang in huis. Dit kun je bereiken door je kamer vol planten te zetten, of gebruik maken van een luchtbevochtiger die de lucht ook nog filtert van fijnstof en pollen. Ideaal in deze hooikoortsperiode.

Hooikoorts en gevolgen

Niet alleen het huis kraakt en piept als de lucht te droog is. Je ademhalingsklachten kunnen er namelijk flink door verergeren. Hoesten verergert, je slijmvliezen worden droger en daardoor ook eerder geïrriteerd. Het heeft niet alleen effect op je longen, maar hooikoorts kan droge ogen en huid veroorzaken en het heeft ook gevolgen voor eczeem. Dit kun je al voelen bij een luchtvochtigheid van 40%. Een ideaal percentage is rond de 50%.

Dubbel voordeel voor je longen

Bij veel luchtbevochtigers en zelfs airco’s wordt de lucht door het water geleid. Hierdoor wordt de lucht gezuiverd van stof en pollen. Ideaal: je luchtvochtigheid wordt op peil gehouden en de onzuiverheden in de lucht worden verminderd.

Andere opties bij hooikoorts

Als het wel goed zit met het gehalte vocht in je huis, dan kun je ook kiezen voor luchtreiniger. Deze zijn namelijk specifiek gemaakt voor het filteren van stof en pollen door middel van een HEPA-filter of met ionentechnologie. Als je geen apparaat wilt kopen kun je ook kiezen voor specifieke planten die niet alleen vocht afgeven aan de lucht, maar ook nog eens een zuiverende werking hebben.

Zuiverende planten

♥ Areca of Chrysalidocarpus
♥ Aglaonema
♥ Dwergpalm
♥ Dracaena
♥ Ficus
♥ Hedera / klimop
♥ Krulvaren
♥ Sansevieria
♥Vaantjesplant

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on mei 6 2012. Filed under Health, Hooikoortstips. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021