|

Hooikoortstip: kappen met die pollen

Het hooikoorts seizoen is weer vrolijk begonnen. Je hebt meer last van je andere allergieën, je keel doet pijn, je ogen zijn branderig en de zakdoeken zijn niet aan te slepen. Verder ben je te moe om uit bed te komen en tel je de dagen tot de herfst.

Hooikoorts komt voor bij 20% van alle Nederlanders en is een gemene allergie die als je die niet serieus neemt kan uitmonden in astma. Hooikoorts gaat vaak samen met voedselallergie.

Allergie-arm tuinieren

Naaldbomen of coniferen( behalve Cupressus, Jeneverbes, kerstboom en  Thuja, geven weinig problemen. Maar ze kunnen wel contactdermatitis veroorzaken.
Let wel op voordat je begint met het kappen van bomen dat je misschien wel een kap/omgevingsvergunning nodig kan hebben. En het feit dat de bomen allergische reacties veroorzaken is geen geldige reden om te mogen kappen!
pollenallergie

Je hebt geen kapvergunning nodig als:

De boom die je wilt kappen een stamdoorsnede heeft van minder dan 15 cm (gemeten op 130 cm hoogte) of op een perceel staat dat kleiner is dan 300 m2 en waarbij de boom niet ouder is dan 50 jaar. Meer informatie kan je vinden op het omgevingsloket van het ministerie van infrastructuur en Milieu

Heb je ook hooikoorts? Mail me jouw tip, hoe klein ook! Fleur@airmagazine.nl

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on april 5 2012. Filed under Health, Hooikoortstips. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Recently Commented

  • Fleur: Ik weet zeker dat je het geweldig vindt!
  • Marijke Stip: Na het lezen van dit arikel heb ik de neiging onmiddellijk naar het The Park te...
  • Corrie: Sinds aug. 2014 gebruik ik de nieuwe nexthaler omdat de vorige foster pufjes (spuitbusje)...
  • Fleur: Fijn om te weten! Ik ga me ook eens in die Pingi verdiepen, ben ik ook wel benieuwd naar..
  • daphne: Pingi is voor kleinere ruimtes. In de auto of de schoenen kast
  • daphne: Die hebben we inmiddels iets met dan een jaar. We zijn er heel tevreden over. Hij blijft...
  • Elbrich: Interessant! Maar mij te duur.