|

Hooikoortstip: kappen met die pollen

Het hooikoorts seizoen is weer vrolijk begonnen. Je hebt meer last van je andere allergieën, je keel doet pijn, je ogen zijn branderig en de zakdoeken zijn niet aan te slepen. Verder ben je te moe om uit bed te komen en tel je de dagen tot de herfst.

Hooikoorts komt voor bij 20% van alle Nederlanders en is een gemene allergie die als je die niet serieus neemt kan uitmonden in astma. Hooikoorts gaat vaak samen met voedselallergie.

Allergie-arm tuinieren

Naaldbomen of coniferen( behalve Cupressus, Jeneverbes, kerstboom en  Thuja, geven weinig problemen. Maar ze kunnen wel contactdermatitis veroorzaken.
Let wel op voordat je begint met het kappen van bomen dat je misschien wel een kap/omgevingsvergunning nodig kan hebben. En het feit dat de bomen allergische reacties veroorzaken is geen geldige reden om te mogen kappen!
pollenallergie

Je hebt geen kapvergunning nodig als:

De boom die je wilt kappen een stamdoorsnede heeft van minder dan 15 cm (gemeten op 130 cm hoogte) of op een perceel staat dat kleiner is dan 300 m2 en waarbij de boom niet ouder is dan 50 jaar. Meer informatie kan je vinden op het omgevingsloket van het ministerie van infrastructuur en Milieu

Heb je ook hooikoorts? Mail me jouw tip, hoe klein ook! Fleur@airmagazine.nl

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Aanbevolen artikelen:

Gepost door in april 5 2012. In de categorie Health, Hooikoortstips. Je kan je abonneren op reactie op dit artikel via RSS 2.0. Of reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Recente reacties

  • Iris: Nice! :)
  • Sonja: Zo herkenbaar dit. Ik ben vaak uitgeput. Lijk wel een bejaarde. Meestal (ik zit nu denk ik...
  • philomeen: ja, ook ik hebal jaren last van hooikoorts enb allergieën: vooral van parfum en...
  • Sonja: Superleuk dat event! En het staat je super Fleur! Ben heel benieuwd naar je reviews van de...
  • Esther: Ohhhh, die is gaaaaaaaf!!
  • chiv: Ik heb nooit echt een interesse gehad voor modellen wereld en vond die programma maar niks...
  • Hilde: waar is het roze konijnen behang te koop?