|

Hooikoortstip; vervang je honing door ahorn

Het hooikoorts seizoen is weer vrolijk begonnen. Je hebt meer last van je andere allergieën, je keel doet pijn, je ogen zijn branderig en de zakdoeken zijn niet aan te slepen. Verder ben je te moe om uit bed te komen en tel je de dagen tot de herfst.

Hooikoorts wordt vaak onderschat

Hooikoorts komt voor bij 20% van alle Nederlanders en is een gemene allergie die als je die niet serieus neemt kan uitmonden in astma. Hooikoorts gaat vaak samen met voedselallergie.

hooikoorts-honing-allergieHoning in je thee , niet zo gezond als je denkt

Ben je een zoetekauw en doe je graag honing in je thee? Wissel eens af met ahornsiroop ofwel maple sirup. Het is als je hooikoorts hebt beter om in de lente geen honing te eten. Honing wordt namelijk gemaakt van pollen en het bevat ook pollen. Ook als je normaalgesproken geen allergische reactie van honing krijgt, dan is het beter om je lichaam niet extra uit te dagen. Ahornsiroop is  beter voor je dan suiker en gewone stroop, maar ietsje minder zoet. Je kunt ahornsiroop ook gebruiken op je pancakes, in je kwark of in je kopje thee.

Heb je ook hooikoorts? Mail me jouw tip, hoe klein ook! redactie@airmagazine.nl

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on mei 1 2013. Filed under Health, Hooikoortstips. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021