|

Bijwerkingen van antihistamine

komt-airmagazine-bij-de-dokterKomt Air bij de dokter is een vraag en antwoord rubriek waar jouw vragen op het gebied van allergie, overgevoeligheid,astma en andere longziekten door gerenommeerde longspecialisten en artsen beantwoord worden

Van mijn antihistamine word ik enorm duf. Kan ik dan niet beter stoppen met innemen?

Er zijn diverse antihistaminica. Sommigen kunnen meer klachten van slaperigheid geven dan anderen. De meeste middelen kunnen in 1-10% van de gevallen klachten geven van slaperigheid.

aerius-vermoeid-slaap-allergie

moe-bijwerkingen-fexofenadine-airmagazine Aerius (desloratidine) zou slechts 0.1-1% klachten geven van slaperigheid maar kan tussen de 1-10% van de gevallen vermoeidheidsklachten geven.

xyzal-aerius-slaperigheid-bijwerkingen Ketotifen geeft < 0.01% van de gevallen slaperigheid maar kan bij jonge kinderen slapeloosheid en nervositeit veroorzaken.

moe-bijwerkingen-fexofenadine-airmagazine Fexofenadine , bekend onder de merknaam Telfast, geeft slechts in 01.-1 % van de gevallen bijwerkingen van moeheid. Kortom, wanneer je denkt dat je last hebt van de bijwerkingen van het antihistaminicum dat je gebruikt heeft het zeker nut om een ander middel tegen allergie te proberen. Maar overleg wel altijd met je huisarts of specialist welk middel het meest geschikt voor je is!

Dr Buckley, huisarts

Heb jij een vraag die je onze arts wilt stellen? Zet hem hieronder in de comments of mail naar health @airmagazine.nl

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on februari 21 2012. Filed under Health, Komt Air bij de dokter. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Bijwerkingen van antihistamine”

  1. wow, deze foto’s/plaatjes vind ik altijd zo mooi he!

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021