|

Met een kruisallergie valt de appel niet ver van de boom

komt-airmagazine-bij-de-dokterKomt Air bij de dokter is een vraag en antwoord rubriek waar jouw vragen op het gebied van allergie, overgevoeligheid,astma en andere longziekten door gerenommeerde longspecialisten en artsen beantwoord worden

appel-allergieIk weet sinds een paar maanden dat ik naast hooikoorts en diverse allergieën ook voedselallergie heb voor o.a. appel, perzik en tomaat en in mindere mate voor alle andere roosfruit en nachtschade groenten. Het hooikoortsseizoen komt er zo weer aan. Hoe groot is de kans dat mijn voedselallergie erger wordt in combi met bijvoorbeeld de berkenpollen?

Met de tijd kan iemand meer ‘allergisch’ worden. Dus vaker allergisch reageren op allerlei allergenen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door ‘kruisovergevoeligheid’ en komt voor bij meerdere soorten vruchten en groenten uit dezelfde of een nauw verwante plantkundige familie, maar ook bij bv. Vis-, melk- en graansoorten. Sommige voedselallergenen reageren met inhalatieallergenen zoals bv berkenpollen en appel. Het is helaas niet te voorspellen of u hier last van zult krijgen en zo ja, in welke mate.

Dr Buckley, huisarts

Heb jij een vraag die je onze arts wilt stellen? Zet hem hieronder in de comments of mail naar health@airmagazine.nl

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on februari 18 2011. Filed under Health, Komt Air bij de dokter. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

3 Comments for “Met een kruisallergie valt de appel niet ver van de boom”

  1. Welke kruisallergieën zijn er? Ik ben inderdaad allergisch voor berkenpollen en voor appels en ik ben benieuwd of er meer verbanden zijn te vinden in mijn allergieën.

  2. Ik heb zelf vooral last van steenvruchten en bepaalde kruiden.
    Bij Airproof hebben we per ingrediënt de kruisallergie vermeld.
    http://www.airmagazine.nl/air/food/airproof/

  3. Er zijn al appelrassen met geen tot een milde reactie voor mensen met een milde vorm van appelallergie. Collina, Santana en Elise zijn dergelijke rassen. Daarnaast werkt een paddestoelpoeder, Murill (www.murill.nl) ook vaak tegen diverse kruisallergieen. Bij mezelf betekende de dood van onze berkenboom door een storm, ook het einde van mijn meloenallergie.

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021