|

10 x goedkope stylingtips voor je huis

Afgelopen weekend ben ik zelf verhuisd, naar een studentenwoning weliswaar, maar alsnog naar een plekje dat ik zelf helemaal mocht inrichten. Helaas kleeft er altijd wel een budget aan verhuizen, wat voor wat beperkingen zorgt. Na behoorlijk wat improvisatie momentjes heb ik de tien leukste DIY versiersels voor je op een rijtje gezet!

Foto’s
Foto’s zijn simpelweg de makkelijkste en tegelijkertijd de origineelste manier om je kamer te versieren. Met fotolijm zijn ze overal op te plakken en kan je hele collages aan je muur, deur, kast, planken, bed, bureau of spiegel hangen. Wat helemaal een leuk effect geeft is het plakken van losse lijstjes over je foto’s, en dan het liefst zo dat de lijstjes niet precies om de foto’s heen passen, maar meerdere foto’s overlappen. Je kunt natuurlijk ook Washi tape gebruiken.

foto-collage-budget-tip-wonen

Magneetjes
Dit klinkt misschien als een saaie tip, maar als je een beetje verder zoekt dan de simpele ronde IKEA magneetjes zijn ze er in hele leuke verschillende soorten. Zo heb ik laatst een pakje snormagneten gekocht! Superleuk om foto’s mee op de koelkast te plakken, om iedereen van een mooie snor te voorzien.

Magneetbord of prikbord
Maak een real life Pinterest board en prik je verzameling Boomerang kaarten, concerttickets en belangrijke telefoonnummers.

prikboard-budget-wonen

Lang vergeten kerstcadeautjes
Tot nu toe kreeg ik ieder jaar in mijn kerstpakket een wijnkoeler, niet onaardig bedoeld, maar hoe vaak gebruik je zo’n ding nou eigenlijk? Vandaar dat ik mijn wijnkoelers een nieuwe functie heb gegeven: als erg hippe bloempot.

Sieraden
Mijn studentenkamer is behoorlijk klein, met weinig bergruimte. Daarom kun je je sieraden net zo goed gebruiken als decoratie.

sieraden-ophangen

Raam plakplastic
Wat niet alleen heel functioneel, maar ook erg mooi kan zijn, is raam plakplastic. Je weet wel, van die grote half doorzichtige stickers zodat er niet meer naar binnen gegluurd kan worden. Er zijn echt veel meer soorten dan alleen maar half doorzichtige waas, ze zijn in superleuke patroontjes te kopen, of in losse vormen voor op je raam.

Kerstverlichting
Een klassieker is toch wel kerstverlichting. Het licht dat ze geven is zo gezellig en romantisch, je hebt ze toch altijd wel liggen en anders mag je die van je ouders vast lenen tot de lampjes begin januari weer in de uitverkoop zijn

kerstverlichting-studentenkamer

Krijtbord sticker
Wat niet alleen heel leuk is, maar ook super functioneel: krijtbord sticker! Naast de wel bekende krijtbord verf is er ook een iets minder permanente variant: de sticker. Het zijn grote vellen zwart krijtbord die je overal op kan plakken, zodat je je keukenkastjes extra handig kan maken.
krijtbord sticker

Gekleurde lichtjes
Heel snel, zonder verf, een gaaf effect geven aan een kamer kan super makkelijk met een gekleurde lamp. Het is het leuk om te zien hoe bijvoorbeeld een roze lampenkap een heel ander effect aan je kamer geeft dan je normale licht!

DIY schilderijen
Mooie schilderijen zijn altijd een sfeermaker in een kamer, maar met een budget meestal te duur om aan te schaffen. Wat wel kan, en ook meteen de ruimte heel persoonlijk maakt, is het zelf maken van een schilderij. Dit geeft je meteen de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat het matcht met je muur en het geeft ook nog eens een goed verhaal onder de thee. Wat ook heel erg gaaf is, is een muurschildering. Hier is wel iets meer lef voor nodig dan een zelfgemaakt schilderijtje, maar geeft wel een onwijs gaaf effect. Wat kan helpen voor gegarandeerd een mooi resultaat is het projecteren van een afbeelding op de muur met een beamer, die dan simpelweg alleen nog maar overgetrokken hoeft te worden.

muurschildering-interieurtip

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief

Posted by on januari 23 2014. Filed under indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “10 x goedkope stylingtips voor je huis”

  1. Ik vind die quote bij de kerstverlichting echt zo vet!
    Leuk artikeltje, lief zusje :)!

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021