|

A bug’s life; insekten interieurtrend

Allergisch voor dieren en stof, maar toch in voor wat natuur in huis? Schilder kevers en torren op je kookeiland of hang je werkkamer vol met opgeprikte vlinders.

airmagazine-allergie-wonenDieren als modeverschijnsel

De afgelopen twee jaar hadden we de herten, vosjes en haasjes die als illustratie of dessin veel werden gezien in verschillende interieurs. Eigenlijk is dit een logisch vervolg en tegenbeweging tegen al dat lieflijke. Misschien meer geschikt voor de wat stoerdere onder ons, insecten prints zijn hot! Ongedierte in huis is het laatste wat je wilt, tenzij het een vorm van decoratie is.

Libelle in huis

Op blogs en op online pinborden spot ik steeds vaker prints en illustraties van insecten in het interieur. Misschien dat je eerste reactie een gruwel reactie is maar als stoer en onverwacht accent is het eigenlijk wel heel mooi. Met name kevers en torren zijn favoriet. Maar ben je toch nog niet helemaal klaar voor deze kruipende krioelers ga dan voor een vriendelijker alternatief, de vlinder of libelle. Bij het Deense Hagedornhagen is er keus genoeg.

insecten-airmagazine-allergieStylingtip

De truc is om beperkt te werk te gaan, het is natuurlijk niet de bedoeling dat je huis eruit gaat zien als een insectenhol. Ga voor een of twee afbeeldingen als je voor groot gaat, kleinere afbeeldingen kun je mooi groeperen zonder dat het té wordt. Of kies een plek dat niet altijd pontificaal in het zicht is, zoals de keuken die ik vond op Pinterest met kevers op het kookeiland. Mooooi.

astma-wonenAlle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on mei 15 2012. Filed under indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Comments for “A bug’s life; insekten interieurtrend”

  1. vlinders ja. enge andere insekten: lievern iet

  2. Nou, mijn Hagedornhagen gaat binnenkort in bestelling :-) voor in de werkkamer.

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid