|

Cactus om op te zitten

Nu kan je werkelijk alles doen met een cactus: als huisplant houden of  er een tuin mee  versieren. Zo worden cactussen in landen aan de Middellandse zee gebruikt om een terrein mee af te bakenen. Je kan er alcoholische drank van destilleren en het als pijnstiller bij kiespijn, reuma, astma en verkoudheden gebruiken.  En sinds kort kun je er zelfs, wie had dat gedacht, heel comfortabel en stylish op zitten.

Wat te denken van de -Cactus Chair- van de New Yorkse architect -Deger Cengiz-
waarin optische illusie centraal lijk te staan. De aanwezigheid van de cactus onder de plexiglas-zitting zorgt toch voor een oncomfortabel gevoel als je voor de eerste keer zal gaan plaats nemen op dit –zitkunstwerk-. De prijs van €3000,- voor de eerste 12 bestellingen lijkt eerder weggelegd voor de (echte) liefhebber.

Gelukkig biedt de – Prickly pair chairs – van Valentina Glez Wohlers anders wel uitkomst. D.m.v. het blenden van twee iconografische elementen als de klassieke Louis XV ovale stoel uit de Rococo periode met de Mexicaanse Nopal cactus. Deze plant staat dan ook symbool voor Mexico zoals de tulpen, klompen etc. voor Nederland is. Volgens de legende verzochten de Goden de Azteken om een stad te bouwen (Mexico City) op de plek waar zij een Adelaar op een Nopal zagen staan terwijl hij een slang aan het verslinden was. Tot op de dag van vandaag staat deze voorstelling op het nationale schild, van Mexico. Dit prikkelende ontwerp van Valentina in samenwerking met Designersblock werd getoond  tijdens de designweek in Milan. Helaas is de prijs nog onbekend.

Na een vermoeiende dag Cactus-spotten, ben ik er maar bij gaan zitten.

Posted by on oktober 19 2010. Filed under indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Comments for “Cactus om op te zitten”

  1. deze wil ik hebben! Die grootste dan he. Eigelijk nog met zo’n klein gedroogd bloemetje erin.

  2. Zo een klein gedroogd bloemetje is nog het goedkoopste om te kopen.

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021