|

De orchidee; perfect bij hooikoorts

De orchidee is niet alleen prachtig, hij is ook nog eens een aanrader als je allergisch reageert op bijvoorbeeld narcissenen het benauwd krijgt van hyacinten. Het is ook nog eens een makkelijke plant. Een beetje zon een beetje warmte en een beetje water, meer heeft deze levende woondecoratie niet nodig.

Wist je dat:

De duurste bloem ooit  ruim 152.000 euro koste. Het ging om een Orchidee die verkocht werd op een veiling door een anonieme koper

De naam ‘orchidee’ is afgeleid van Orchis. De Griekse filosoof Theophrastus was in 300 v.Chr. de eerste die het geslacht beschreef. De naam Orchis (όρχις) heeft mogelijk betrekking op de dubbele wortelknol: het Griekse ‘orchis’ betekent ook teelbal.

Orchidaceae of te wel de orchidee de grootste bloemhoudende planten familie van de wereld is en na de grassoorten hij geografisch gezien het vaakst voor komt. Behalve op de zuidpool. Daardoor is 1 op de 10 bloeiende planten in de wereld een orchidee.

De orchidee ook wel wordt beschouwd als de bloem van de liefde en sensualiteit. Ze wordt vooral geassocieerd met de voortplantingsorganen, die op hun beurt nauw verbonden zijn met het teken Schorpioen. In de Middeleeuwen werden veel liefdesdrankjes van deze plant gemaakt.

De orchidee-bidsprinkhaan (Hymenopus coronatus) bloembladeren na bootst , zodat ze langskomende bijen en andere bestuivers die op bloemen afkomen kan vangen. Ze leven dan ook voornamelijk op wit- met roze bloemen zoals orchideeën.

Makkelijk te verzorgen:

Een groot misverstand onder consumenten is dat de orchidee moeilijk te verzorgen is. Er wordt dan ook vaak in de lokale Intratuin gekozen voor een goedkopere, minder risicoloze plant. Terwijl je als je de reclame folders goed in de gaten houdt twee orchideeën voor 10 euro kan kopen. Dit mede door toedoen van een vakhandel en producenten offensief.

De orchidee is juist makkelijk om te onderhouden en verzorgen: De kluit één keer in de week onderdompelen in schoon water, goed laten uitlekken en terugzetten in de pot. Uiteraard bestaan er nog veel meer tips, zoals geen direct zonlicht en niet boven de cv. zetten. Maar ook dat overleven de koninginnen van de armoe vaak. Nadat ze zijn uitgebloeid doe je er goed aan om de orchidee niet helemaal weg te knippen of weg te gooien. Maar laat drie van die ogen aan de stengel. Uit één of meer van deze ogen zullen na een aantal weken nieuwe bloemstengels groeien. Dit is uiteraard geen garantie voor succes, echter de ervaring leert dat het opnieuw bloemschieten toch geregeld voorkomt na een goede knipbeurt.

Posted by on augustus 18 2010. Filed under Living, outdoors. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid