|

Fiele:meubels om te strelen

De ambachtelijk gemaakte, greeploze kasten van Bokma de jong zijn unica, gemaakt van Weefhout. Met hun no nonse, warme uitstraling passen ze in ieder interieur. En ze zijn nog makkelijk afneembaar ook.

Alhoewel Liesbeth Leistra en Klaas Bokma (samen Beeldend Konstruktief) al in een eerder stadium het materiaal ontwikkelden en toepasten voor verschillende projecten, is de collectie Fiele pas ontstaan na de inbreng van interieur styliste Kristel de Jong. Samen vormen zij Bokma de Jong. Drie creatieve solisten die hun specialisaties samen brengen om een serie tijdloze en greeploze kasten te ontwikkelen.

ambachtelijke-kastKast van weefhout
Fiele betekent voelen in het Fries en even aanraken is dan ook precies wat je als eerste doet wanneer je de kasten ziet. Het materiaal Weefhout dat bestaat uit een basis van berken multiplex met daar overheen een toplaag van handgeweven stof zorgt voor een aangenaam warme uitstraling. Ze zijn weer even helemaal anders als de rest van de greeploze kasten die je overal ziet want hoewel een greeploos meubelstuk soms nogal kil en klinisch kan zijn in een ruimte, de kasten van Fiele hebben juist iets huiselijks zonder tuttig te zijn. Het is modern en heeft ook wel iets retro’s en het subtiele kleur- en dessingebruik maakt het helemaal af.

Topmodel uiterlijk
Door het handgeweven uiterlijk lijkt het niet alleen alsof je een uniek en ambachtelijk vervaardigd stuk in huis hebt, het is ook echt zo! Jij kiest het model kast dat je wilt hebben (keus uit vier modellen) en je kiest ook een stuk doek uit een bestaande collectie doeken, Bokma de Jong brengt dit samen tot een uniek geheel. En maak je geen zorgen over het onderhoud, de geweven toplaag wordt afgewerkt met een matte laklaag zodat je one-of-a-kind meubelstuk makkelijk af te nemen is zonder te beschadigen. Het is wel even diep in de buidel tasten voor een Bokma de Jong, prijzen beginnen vanaf 3.672 euro. Leuk om te weten is dat de kasten aan er aan de achterkant net zo mooi uitzien als van voren, perfect om midden in een ruimte een mooi kasten eiland mee samen te stellen.

Posted by on november 17 2011. Filed under indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid