|

Gespot op de Woonbeurs: Studio Schneeman’s Waste lamp

De ideale lamp is makkelijk schoon te houden, eco-vriendelijk en fleurt je huis op. De Waste lamp van Schneeman Studio uit Rotterdam is zo’n bijzondere, ideale lamp, want gemaakt van aangespoelde slippers in Kenia.

airmagazine-stofvrij-interieurSchone lamp
Alles is leuk aan deze lamp.
Hij valt in eerste instantie op door het interessante kleuren patroon en in het oog springende clean design. Ik werd er meteen vrolijk van, het heeft wel iets cartoonesk. Dat het  productie- proces ook nog eens een eco- vriendelijk verhaal is, maakt mij nog blijer.

Schneeman Studio lamp
Op de website van ontwerper Diederik Schneeman van Studio Schneeman tref je het hele project onder de titel
‘A Flip Flop Story’. De naam verraadt het al, Waste lamp is gemaakt van gerecyclede slippers. En Diederik maakt er niet alleen lampen van, ook
zijn mobiele vazen brengen een glimlach op je gezicht. Door de oude slippers om te zetten in een materiaal waar vervolgens weer hele speelse en vrolijke objecten mee worden gemaakt, probeert Schneeman te laten zien dat milieubewust bezig zijn niet altijd serieus beladen hoeft te zijn. Het project trok het afgelopen jaar veel aandacht van de pers op verschillende design evenementen waaronder Salone del Mobile in Milaan.

Van aangespoelde slippers tot Waste lamp
De samengesmolten slippers zorgen voor een vrolijk en uniek kleurenpatroon dat meteen te herkennen is. Het is op de stranden van Kenia dat de slippers aanspoelen nadat ze een reis af hebben gelegd door riolen. Gedragen, versleten en weggegooid is de staat waar ze in verkeren waarmee ze het ene verhaal afsluiten en onderdeel worden van A Flip Flop Story. Organisatie UniquEco zorgt voor de verzameling van alle restafval en houdt hiermee het gebied schoon, ondersteunt het ecologische systeem en zorgt meteen even voor werkgelegenheid voor ruim 150 lokale bewoners. Hoe bedoel je een win-win situatie!

lamp-van-slippers-gerycycledDoneer je slippers
Jij kunt je oude afgesleten slippers ook doneren aan UniquEco, wie weet zie je een stukje ervan ooit terug in een stuk design of kunst. Stuur ze naar: UniquEco, P.O. BOX 15565 – 00503 in Nairobi, Kenia.

Posted by on november 8 2011. Filed under indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021