|

Gezien op de Woonbeurs: de flexibele FluxChair

De FluxChair is een geweldige, ingenieuze stoel gemaakt uit slechts één stuk recyclebare kunststof. Deze lichte, stevige stoel van Flux furniture past bij ieder interieur en is verkrijgbaar in acht tinten. En hij is nog Airproof ook, want makkelijk af te nemen.

Hippe, handige vouwstoel

Iedereen heeft wel eens te maken gehad met het probleem dat je simpelweg te weinig zitplaatsen hebt voor je gasten, toch? Flux Furniture komt met een oplossing waarmee je voor maar liefst 77 stoelen slechts één meter opslagruimte nodig bent! Alleen al daarvoor is dit ingenieus ontwerp het vermelden waard. De FluxChair is, naast enorm compact opvouwbaar, ook zeer sterk, makkelijk schoon te houden (100% Airproof) en verkrijgbaar in een reeks vrolijke kleuren. En met zijn € 129,- is de stoel nog eens heel betaalbaar ook.meubels-huisstofmijt-airproof

Industriële origami

Het zal je niet verbazen dat inspiratie voor de stoel veelal gekomen is uit de vouwkunst. Industrieel ontwerper Douwe Jacobs was gebiologeerd door de mogelijkheid om uit een plat vlak gekromde vouwlijnen te kunnen maken en ontwierp de stoel vanuit deze invalshoek. Vandaar dat de vouwstoel zijn bijzonder opvallende vorm heeft. Hierdoor oogt de stoel niet vierkant en hoekig zoals je bij een vouwobject zou verwachten maar is het eerder organisch van vorm. Er is ook nagedacht over het eventuele recyclen ervan. Rekening houdend met het makkelijk verwerken van de reststoffen is de stoel zo gemaakt dat het uit één geheel bestaat waarbij de bevestigingspunten in het ontwerp zijn geïntegreerd. In samenwerking met oud studiegenoot (TU Delft) Tom Schouten richtte Douwe Flux Furniture op. Het tweetal viel met het ontwerp al meteen in de prijzen en wonnen in 2009 de New Venture ondernemerschap- wedstrijd en de Philips Innovation Award.

Vouw je Flux

Vanuit een levensgrote platte envelop vouw je in no time een volwaardige stoel met rugleuning! Hoe? Check het filmpje waarin Tom laat zien hoe eenvoudig het werkt.  Door het materiaal is de stoel licht genoeg om overal mee naartoe te nemen, sterk genoeg om ook buiten te gebruiken en glad genoeg om het eenvoudig stofvrij te houden.

Flux Chair voor kleintjes

De FluxChair is er ook in een junior uitvoering! Door de 6 kleuren te combineren vrolijk je elk kinderpartijtje in een mum van tijd op. En al het geklieder van het knutselen en snoepen veeg je net zo snel weg als dat je de stoelen na het feestje weer opbergt. Ideaal!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?
Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on november 30 2011. Filed under indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Gezien op de Woonbeurs: de flexibele FluxChair”

  1. wow, hoe handig zijn deze stoeltjes?! Heel wat anders, en een stuk leuker, dan die plastic dingetjes.

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021