|

Glazen stolp is de woontrend 2011

woontrend-2011-stolpVolgens de woonbeurzen en de interieurbladen mag het weer: Etaleren wie je bent door er een glazen stolp over je geliefde spulletjes te zetten of door wat je verzamelt in een vitrine te plaatsen. De woontrend van 2011 is dan ook laat zien wat je hebt.


Met een stolp onder de loep

Of deze “show what you got” trend veroorzaakt is door de economische crisis en door het feit dat er niet elke dag lukraak gekocht kan worden of doordat we in een personalistisch tijdperk zitten is niet echt duidelijk. Laten zien wat je hebt is wel een 2011 credo.

Met een stolp laat je zien wat je in huis hebt en wat je dierbaar is. Je zal vast wel iets in de kast hebben staan of zelfs in de kelder hebben liggen wat goed onder zo’n stolp kan.
Woontrend-2011-stolp-collectie

Deze woontrend gaat gepaard met bijzondere objecten uit de natuur die je onder je stolp zet, zeesterren en vlinders zijn hot in 2011. Maar waar het eigenlijk om draait is laten zien wie je bent. Wees creatief en creëer een stilleven, of geef je Boeddha een nieuwe plek.

Collectie om naar te kijken
Iedereen heeft wel de neiging tot verzamelen. Dat kunnen designer toys zijn of souvenirs die je in verre oorden gekocht hebt.  Het gaat erom dat jij het allemaal wilt laten zien, omdat het je dierbaar is of just for fun.

De vitrinekast is de plaats bij uitstek om je hele verzameling samen te laten komen. Etalages zoals de robuust donker eiken spiegelkast van oma kunnen natuurlijk niet, transparant met detail zijn de sleutelwoorden. Glas i.c.m  roestvrij staal of onbewerkt hout en als het kan een mini kabinet, voor aan de wand of voor op het dressoir.
2011-woontrend-vitrine

Wat voor woontrend je ook volgt in 2011, leg je verzameling of één mooie eyecatcher onder een vergrootglas. Bijkomend voordeel is dat er weinig tot geen huisstofmijt bij kan en daardoor bijdraagt aan een gezonder leven.

Posted by on januari 18 2011. Filed under indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

7 Comments for “Glazen stolp is de woontrend 2011”

 1. Wat een leuke trend is dit. Was wat aan het googlen naar woontrends, en kom steeds meer stolpen en vitrinekastjes tegen.
  Iemand al een idee wat ie er in gaat zetten?

 2. de felgekleurde vogeltjes die ik vorige week scoorde zijn echte stofhappers, dus die zouden perfect opgesloten kunnen worden in een stolp! Moet ik weer winkelen….

 3. Aw Kirsti, wat vervelend voor je! Ik leef met je mee ;)

 4. ik wil die rvs vitrine kast!
  where to buy?

 5. wat ik begrepen heb, is die vitrinekast handmade!

 6. waar kan ik mooie en orgineel gevulde glazen stolpen kopen? weet iemand dat?

 7. Op marktplaats staan er een aantal. En misschien de rommelmarkt in Amiens?

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021