|

Moderne meubels met een historisch verhaal

‘Meubels waar een verhaal achter zit’. Als deze zin ter sprake komt gaat het meestal over vintage meubels gevonden op vlooienmarkten of stukken die bij oma op zolder vandaan komen. Maar de meubels van ontwerper Tino Seubert zijn gloednieuw en toch zit achter elk meubelstuk een verhaal. nobelprijs-vrede-china-inspiratieEn niet zomaar een verhaal, zijn stukken refereren naar belangrijke gebeurtenis uit de politieke geschiedenis zelfs! Met project ‘Forming History’ wil de Duitse Seubert liu -xiaobo-meubels-in -je huis consumenten bewuster maken van de continue aanwezigheid van politiek om ons heen en ons wijzen op de verantwoordelijkheid die we als individuen hebben. Als bezitter van een van zijn stukken, heb je niet alleen een mooi stuk design in handen maar word je opeens participant van een belangrijk historisch moment. Seubert kwam op het idee toen hij een foto van de uitreiking van de Nobel Vredesprijs onder ogen kreeg waarop een lege stoel te zien is. De afbeelding illustreerde dat de ontvanger van de prijs, Liu Xiaobo, wegens zijn gevangenschap in de Chinese gevangenis, niet aanwezig kon zijn deze in ontvangst te nemen. Dit inspireerde de ontwerper om op zoek te gaan naar andere historische momenten waarin een meubelstuk een rol speelt. Aan de hand van een foto van dat moment word een vertaalslag gemaakt naar een eigentijds ontwerp.end-vietnam historische-meubels-oorlog-vietnamDe vertaling zit hem in de eigenaardige maar aantrekkelijke contouren van de meubelstukken waardoor abstracte schaduwen ontstaan. Beetje vaag? Ik heb de inspiratiebron, de foto’s, waar hij het concept ruw op heeft uitgetekend, bij het uiteindelijke resultaat gezet.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on april 20 2011. Filed under indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...