|

Moderne Trompe l’oeil

Gezichtsbedrog in je huis, nieuw is het niet. Trompe l’ oeils bestaan als sinds de Romeinen. De moderne generatie optische illusies in de vorm van muurstickers geeft net iets extra’s aan je woon- of slaapkamer.

Bedrieg je ogen
Trompe-l’oeil is een schildertechniek die bedrieglijk realistisch aandoet en met name in Zuid-Europese landen populair was tijdens -onder andere- de Renaissance en in de tijd van de Romeinen. Ouderwetse Trompe-l’oeils verwacht ik voorlopig nog niet veel terug te zien in een modern interieur, alhoewel je her en der wel moderne, vereen-voudigde versies tegenkomt van optisch bedrog in het interieur

Stofvrije boekenkast
Vooral in woningen waar niet veel plek is, kun je met wat slimme trucjes doen alsof. En het wordt je in sommige gevallen heel makkelijk gemaakt. Neem bijvoorbeeld dit behang die de illusie doet opwekken van een ingebouwde boekenkast.

Muurstickers zorgen voor een nog sneller resultaat en zijn er in alle vormen en maten. Ontwerper Mina Havid heeft een hele collectie met muurstickers die je in elk interieur zou kunnen toepassen. Haar ontwerpen zijn uitgevoerd in verschillende vrolijke kleuren en zijn dus ook ideaal om de kinderkamer een snelle styling boost mee te geven.

Toch niet kunnen vinden wat je zoekt? Wat let je je eigen creativiteit en fantasie te gebruiken? Maak je eigen sierschouw. En nog een praktische bijkomstigheid; wat er niet is kan ook geen stof verzamelen.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on augustus 10 2011. Filed under indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...