|

Origami als nieuwe woontrend

Een aantal seizoenen terug liet modeontwerper Issey Miyake zich al inspireren door de eeuwenoude, van origine Chinese, vouwkunst voor een collectie ecoverantwoorde en uitvouwbare jurken, rokken, jasjes en shirts. Nu zien we dat origami invloeden ook steeds meer terug te vinden zijn in het interieur.

Origami home
In de architectuur en in interieurdesign zien we de afgelopen decennia dat een pure en minimalistische vormgeving steeds meer wordt gewaardeerd. Helemaal niet zo vreemd dus dat de strakke  en geometrische lijnen uit de origami kunst steeds vaker als een bron van inspiratie wordt bij het bedenken van nieuwe ideeën voor in en om het huis. Op de woonbeurs spotte Air al de mooie lampen van het Nederlandse Studio Snowpuppe, ook in het buitenland tref je voorbeelden van op origami geïnspireerde voorwerpen.

Origami woonaccessoires
Het in Berlijn wonende design duo Dottir & Sonur zijn van origine specialisten in web development, grafisch vormgeven en corporate identity maar wagen zich nu op een kleine collectie woonaccessoires. In de kleine collectie, bestaande uit onder andere een lamp, kussens en posters met grafische prints erop, zijn een aantal items duidelijk beïnvloed geweest door origami.

Dierenkop aan de muur
Via de blog van Vtwonen vond ik een post over papieren konijnenhoofden die je als pakket besteld en waarmee je in een mum van tijd een origami konijnenhoofd vouwt voor aan de muur. Helemaal leuk voor op de kinderkamer maar ook voor volwassenen een leuke eyecatcher voor aan de wand. Te bestellen via Etsy.

Maak je eigen slinger
Op diverse blogs zoals die van Weekday Carnival en Urban outfitters een paar leuke DIY tutorials voor het maken van je eigen origami bewaarbakje en een origami feest slinger. Leuk, eenvoudig en ware showstelers.

Aanbevolen artikelen:

Gepost door in januari 31 2012. In de categorie indoors, Living. Je kan je abonneren op reactie op dit artikel via RSS 2.0. Of reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Recente reacties

  • pip: hallo Frans, ik ben benieuwd wat voor een allergie je hebt. ik heb zelf een koemelkallergie...
  • kimberley pex: Egeltje , ‘t is Chris Nieuwhof in t AZM. Ze is echt goed, zoekt t tot op de...
  • Fleur: Ik ben heel erg benieuwd hoe het nu met je gaat Kimberley! Ja, fijn he Frans, dat je kunt...
  • Frans: Ik gebruik nu Nalcrom sinds enkele dagen. Gewoon voor iedere maaltijd of snack een zakje...
  • FD: hey, ikzelf heb ook astma. Bij mij is het ondertussen gestabiliseerd. Sporten kan helpen om...
  • fabienne: keileuk met de klas gekeken
  • Rianne: Interessant artikel. Ik heb zelf ervaring met Grazax (pillen) nadat er bij mij in het UMC...