|

Salvage Hunters op z’n Hollands:De Droomkast

I love vintage meubels en bij de Droomkast komen al je vintage dromen uit zonder meteen de hoofdprijs te hoeven betalen. De winkel aan de Amstelkade in Amsterdam zit er net sinds afgelopen mei en onlangs wonnen zij, oprichters Moor Verbrugh en Ian Hooglander, de landelijke IMK award voor  hun ondernemerschap.

Nieuw leven voor design
De IMK award is een prijs dat dit jaar voor het eerst is uitgereikt vanuit het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf met als doel ondernemerschap te belonen voor hun passie, toekomstgerichtheid, flexibiliteit en succesvol concept. En dit jaar ging de award naar twee kwajongens die vol overgave oude designmeubels een nieuw leven gunnen.airmagazine-livingNederlandse Salvage hunters
Als je het programma Salvage Hunters van Discovery kent heb je waarschijnlijk al een idee hoe de Droomkast werkt. Het idee is zo min mogelijk kosten te maken zodat ze de items voor lage prijzen,tussen de 65 en 300 euro, kunnen verkopen. Spullen worden voor weinig ingekocht, eigenhandig opgeknapt en in de achtertuin overgespoten. Vaak zitten er bijzondere stukken tussen als Philips fabriekslampen of bureaus in Amsterdamse schoolstijl, allemaal stukken uit de jaren ’40 tot ’70. Ian heeft het struinen langs het grof vuil van huis uit mee gekregen, vroeger deed hij dit al samen met zijn moeder. Voor De Droomkast haalt hij de vondsten overal vandaan, veel via Marktplaats maar hij wordt ook vaak getipt via Facebook en door vrienden die dan weer doorgeven dat er ergens een huis leeg moet worden gehaald. Moor heeft de meubelvakschool gedaan en is meubelmaker. Samen zijn ze het perfecte team en hebben zij hun winkelconcept in slechts 3 maanden tijd winstgevend weten te maken.

goedkope-design-meubelsEn het succes blijft groeien, binnenkort gaan ze zich richten op diverse interieur projecten en hebben als erkend Leerbedrijf sinds kort ook een stagiaire die hen helpt.

Het filiaal is te vinden op de Amstelkade 35. Voor een voorproefje kun je alvast een kijkje nemen op www.dedroomkast.nl

Posted by on december 23 2011. Filed under indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021