|

Schoonmaaktip: fris en fruitig toilet

airmagazine-schoonmaken-met-astma-copd

Veel wc reinigers en geurverfrissers maken gebruik van chemische bestanddelen die helaas voor veel mensen behoorlijk irritant zijn. De ‘natuurlijke geur’ die wordt achtergelaten na een uitgebreid bezoek aan het toilet is echter ook niet echt fijn, dus hoe zorg je voor een fris toilet waar je neus wel blij van wordt?

Groot assortiment
Het assortiment wc reinigers met natuurlijke geurstoffen is vrij groot. Bij biologische (web)winkels kun je terecht voor bijvoorbeeld Ecover, terwijl l’Arbre Vert zelfs claimt dat hun wc-reiniger geen allergenen bevat.
Zelfs AH heeft in de ‘Puur&Eerlijk’ serie een goedkope reiniger die onze luchtwegen niet irriteert. Ook luchtverfrissers op basis van natuurlijke ingrediënten zijn er volop, zoals die van Wellments of Verillis.

Natuurlijk toiletblokje
Lastig wordt het echter als je graag gebruik maakt van iets simpels als een toiletblokje. Op de een of andere manier zijn er maar weinig fabrikanten die zich daaraan wagen, zodat je bent aangewezen op de dennen-/eucalyptusvariant van Etamine du Lys (verkrijgbaar in de meeste biowinkels).

Er zijn ook geurvreters van RVS in omloop die bij contact met water vervelende geurtjes neutraliseren, net zoals de anti-knoflooklucht ‘zeepjes’ die je vaak tegenkomt. Zelf hebben we die nog niet uitgeprobeerd, dus ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen!

Foto op homepage: Mariel Clayton

Posted by on december 21 2011. Filed under cleaning tips, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

4 Comments for “Schoonmaaktip: fris en fruitig toilet”

  1. ik ben wel erg benieuwd hoe ik mijn huis airproof kan maken als mijn astmatische zusje komt logeren!

    • Volgens mij helpt goed stofzuigen en luchten al een heleboel, maar misschien kun je haar ook vragen waar ze specifiek op reageert? Dan kun je er beter rekening mee houden.
      Ik vind het zelf altijd fijn als iemand luchtverfrissers uit de kamer haalt en vooral niet schoonmaakt met chloor of van die heftige reinigers. Niet met deo of parfum sprayen helpt vaak ook. En als je het doet, dan liever niet in een dampige, afgesloten ruimte als de badkamer. Liever ergens bij open raam, zodat het niet blijft hangen.

      • nou ik heb dus een kat. Daar kan ze natuurlijk helemaal niet tegen, hoewel ze het beestje wel ontzettend schattig vind. ik weet nu datik altijd grondig moet stofzuigen/afstoffen EN de dekens moet verwisselen als ze blijft slapen.

  2. Wanneer komt ze logeren? Want in het nieuwe jaar komt alles over schoonmaken, organiseren enz online.

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021