|

Top 3 meest bijzondere groen in huis

Voor diegenen  die denken dat de laatste ontwikkelingen op  het gebied van groen in huis niet verder gaan als steeds maar weer die ‘plant van de maand’, hier een top 3 van noviteiten die op z’n minst bijzonder zijn te noemen.


Als je denkt aan een tuin denk je meestal aan buiten. Je gaat er in eerste instantie niet van uit dat het ook zou kunnen gaan aan een tuin voor binnenshuis. Maar met deze ‘String gardens’, wordt de optie helemaal over gelaten aan hoe jij het hebben wilt. Fedor van der Valk ging 3 jaar terug aan het experimenteren met 3D haakwerk en ontwikkelde een manier om bloemen, planten en kleine bomen op te hangen zonder het gebruik van die decenniaoude, vaak tuttige, hangpot.  Het resultaat is een luchtig – bijna sprookjesachtige – zwevende tuin in huis! Moooooi!Nu alleen nog te koop bij Pompon in Amsterdam.

groen-om-op -te zittenToch geen fan van al dat hangende groen in je huis? Of je hebt simpelweg, en heel voorstelbaar, geen plek voor zo’n dromerige zwevende tuin in huis. Zitten op een stoel en aan een tafel moet je toch! Waarom dan niet op een ‘FurniBloom’? Meubels van Plexiglas waarin gekweekt kan worden. Bloemen, planten maar ook groentes schijnen mogelijk te zijn. En zo’n FurniBloom kruk is ook bijzonder leuk als bijzetter!

louis-quinze-stoel-plantenAan de groen extremisten onder onder ons is ook nog gedacht. Want met Fauteuil Rococo Retrofit en Ghost Chair Retrofit haal je niet alleen groen in huis maar ook bewust de bijbehorende insecten! Dit geeft wel een hele nieuwe kijk op eco-design. Je kan van dichtbij volgen hoe jouw insecten leven en voortplanten.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox?
Schrijf je dan
hier in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on mei 24 2011. Filed under Living, outdoors. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid